‘Banken willen niet samenwerken met Binance US’

872 totale weergaven

Binance US is nog altijd op zoek naar een nieuwe bankpartner om zijn Amerikaanse klanten te kunnen bedienen. Het bedrijf is de Amerikaanse tak van de wereldwijde cryptocurrency exchange Binance en heeft moeite om een ​​bank te vinden. Diensten met fiat on-ramp en off-ramps zijn daardoor niet altijd te faciliteren.

Het bedrijf heeft recent te maken gehad met het mislukken van Silvergate en Signature Bank. Als gevolg daarvan is Binance.US afhankelijk van bemiddelingsbanken om gelden namens hen te bewaren, aldus de Wall Street Journal, die zich baseert op anonieme bronnen.

Een andere factor die bijdraagt ​​aan de strijd van de uitwisseling is de regelgevende beperkingen op banken met cryptocurrency-cliënten. In maart klaagde de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) Binance Holdings en zijn CEO Changpeng “CZ” Zhao aan voor vermeende handelsovertredingen. Het bedrijf is sinds 2021 onderwerp van onderzoek door de CFTC.

Binance US heeft een bank nodig om direct de Amerikaanse dollars van zijn klanten vast te houden. Pogingen om directe bankrelaties op te bouwen met banken zoals Cross River Bank en Customers Bancorp zijn echter recentelijk mislukt. De onrust rondom de crypto-sector en Binance spelen hierin een rl.

Als gevolg van het ontbreken van een directe bank hebben klanten van Binance US last van de situatie. In een recente statusupdate zei het bedrijf dat het ‘de komende weken overstapt naar nieuwe bank- en betaaldienstverleners’, en voegde eraan toe dat sommige Amerikaanse diensten tijdelijk stop konden worden gezet.

Momenteel houdt Binance US klantfondsen vast via de financiële technologiebedrijf Prime Trust. Een woordvoerder van Prime Trust verklaarde dat alle ontvangen gelden van klanten worden bewaard via hun bankpartners.

Lees meer over:
AmerikaBinance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...