Goedemorgen Bitcoin: Binance.US stopt met USD stortingen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance.US stopt met USD stortingen, waarschuwt voor pauze in fiat-opnames

Binance.US, de Amerikaanse tak van grote broer Binance, heeft onlangs aangekondigd dat het stortingen in Amerikaanse dollars (USD) opschort. Ook worden klanten gewaarschuwd voor een mogelijke onderbreking in de fiat (USD) opnames.

De cryptobeurs verklaarde dat deze acties noodzakelijk zijn vanwege "extreem agressieve en intimiderende tactieken" van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Het lijkt een combinatie van allerlei factoren die hiertoe hebben geleid: een combinatie van aanklachten, mogelijk flink omzeilen van de regels, een hardere aanpak van toezichthouders en meer van zulke zaken.

Coinbase CEO Brian Armstrong aangeklaagd voor insider trading?

Coinbase CEO Brian Armstrong kan weleens in de problemen komen. Veel investeerders vinden het net iets te toevallig dat de grote baas van Coinbase voor 1,7 miljoen dollar aandelen in het beursplatform verkocht, twee dagen voordat de SEC besloot om het bedrijf aan te klagen. Het gaat om een totaal van 29.730 aandelen, die Armstrong in acht verschillende transacties van de hand deed.

Hackers van 647.000 BTC van Mt. Gox waren twee Russen die later BTC-e begonnen

Het Amerikaanse ministerie van Justitie klaagt de Russen Alexey Bilyuchenko en Aleksandr Verner aangeklaagd voor het hacken van Mt. Gox. Dit was in 2011 de grootste cryptobeurs van de wereld.

De twee "kregen ongeoorloofde toegang" tot de wallet van Mount Gox. Volgens een persbericht van de DOJ zou dit rond september 2011 zijn gebeurd.

In de loop van bijna drie jaar werd er 647.000 BTC gestolen, wat vervolgens allemaal is witgewassen.

De DOJ beweerde dat Bilyuchenko ook een exploitant was de failliete cryptobeurs BTC-e. Van Alexander Vinnick is al langer bekend dat hij met deze beurs bezig was. Hij is ook voor het witwassen van geld via dit handelsplatform.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...