Binance verliest opnieuw marktaandeel, maar blijft veruit de grootste

1063 totale weergaven

Binance, de grootste crypto-exchange ter wereld op basis van handelsvolume, zag zijn marktaandeel in juni verder dalen. Dit komt na de rechtszaak aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen het bedrijf en zijn oprichter, Changpeng Zhao. Het aandeel van Binance op de spotmarkt daalde in juni naar 41,9%, vergeleken met 43% een maand eerder. Deze daling is de vierde op rij voor de exchange en het laagste niveau sinds augustus 2022.

Ondanks deze daling blijft Binance met een ruime marge de grootste crypto-exchange ter wereld. OKX, gevestigd in de Seychellen, volgt op de tweede plaats met een marktaandeel van 5,44%. De Amerikaanse exchange Coinbase is de derde, met 5,37% marktaandeel. Hoewel de rechtszaak van de SEC mogelijk een trigger is geweest voor de daling in juni, begon het marktaandeel van Binance vier maanden geleden al te dalen, nadat de beurs haar no-fee handelspromotie voor 13 Bitcoin spot pairs had stopgezet, waaronder BTC-USDT​.

Binance verliest opnieuw marktaandeel, maar blijft veruit de grootste

Ook de Amerikaanse tak van Binance, Binance.US, is door de SEC aangeklaagd en zag zijn marktaandeel dalen van 1,18% naar 0,39%. In juni werden ook Coinbase en andere exchanges niet gespaard van SEC rechtszaken. Coinbase behield echter een relatief stabiel marktaandeel van 5,37%, tegenover 5,43% in mei. Andere exchanges, zoals DigiFinex, ByBit en Kraken, zagen in juni een bescheiden toename van hun marktaandeel.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd