Paysafe stopt met ondersteuning van Binance in Europa

1337 totale weergaven

Binance krijgt opnieuw te maken met een tegenslag: de cryptobeurs is op zoek naar een nieuwe Europese bankpartner nadat Paysafe Payment Solutions aankondigde dat het de ondersteuning voor de handelsplaats zou stopzetten.

Paysafe kondigde aan dat het na een strategische beoordeling de beslissing heeft genomen om te stoppen met de diensten voor Binance in de hele EER-regio. Binance en Paysafe werken momenteel naar eigen zeggen samen om dit proces op een ordelijke en eerlijke manier af te ronden in de komende maanden.

Binance bevestigde deze ontwikkeling en merkte op dat Paysafe niet langer EUR-stortingen en opnames via bankoverschrijving (SEPA) aan Binance-gebruikers zal aanbieden vanaf 25 september 2023. Tegen die tijd moeten de gebruikers de bankgegevens die ze gebruiken om op hun accounts te storten bijwerken en mogelijk nieuwe voorwaarden accepteren om na deze datum de SEPA-diensten te blijven gebruiken.

SEPA, of Single Euro Payments Area, is het geïntegreerde grensoverschrijdende betalingsnetwerk voor eurotransacties binnen de Europese Unie. Het werd opgericht om naadloze en efficiënte betalingsoverdrachten tussen Europese landen te vergemakkelijken.

Paysafe was ook de bankpartner van Binance in het Verenigd Koninkrijk via het Faster Payments-netwerk, maar ook daar kwam zand in de motor. Tenzij Binance een andere dienstverlener kan vinden, zal de beurs vanaf 22 mei de stortingen en opnames van Britse ponden opschorten. Dit komt omdat Skrill Limited, de in het VK gevestigde partner die Binance gebruikt voor Faster Payments Service-transacties, het niet langer zal ondersteunen.

Binance is onderwerp vaak onderwerp van gesprek de laatste weken. De cryptobeurs kondigde plannen aan om zich terug te trekken uit Cyprus, gevolgd door de beëindiging van zijn activiteiten in Nederland na het niet verkrijgen van een licentie voor een virtuele activadienstverlener (VASP).

Binance Markets Limited, de Britse dochteronderneming van de uitwisseling, heeft ook ongebruikte toestemmingen die het had bij de Financial Conduct Authority (FCA) geannuleerd, wat betekent dat het “geen gereguleerde activiteiten en producten meer kan aanbieden.”

In een afzonderlijke ontwikkeling wordt Binance geconfronteerd met een rechtszaak die door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen de uitwisseling is aangespannen op grond van de bewering dat het de Amerikaanse effectenwetten heeft overtreden. Daarnaast onderzoeken de Franse autoriteiten Binance voor een aantal overtredingen, waaronder “verzwaarde witwaspraktijken.

Lees meer over:
BinanceEuropa

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...