Update: Binance reageert op negatief nieuws uit België

Update: Een woordvoerder van Binance reageert op uitlatingen van de Belgische toezichthouder voor financiële markten.

“We zijn teleurgesteld te vernemen dat de FSMA tot deze beslissing is gekomen ondanks onze lopende gesprekken. We zijn de details van hun mededeling aan het bekijken en zullen blijven samenwerken met toezichthouders in België en over de hele wereld in overeenstemming met onze verplichtingen.”

Origineel bericht: Binance, een grote speler in de wereld van cryptocurrency, zit in de problemen in België. De Financial Services and Markets Authority (FSMA), een Belgische toezichthouder, heeft een bevel uitgevaardigd. Binance moet onmiddellijk stoppen met het bedienen van Belgische klanten​​.

Volgens de FSMA is Binance in strijd met de Belgische wet en de richtlijnen. Het bedrijf biedt diensten aan vanuit landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Dit is volgens hen niet toegestaan​​.

Binance biedt verschillende diensten aan in België. Zo wisselen ze virtuele valuta om naar wettelijke valuta. Ze bieden ook bewaarservices aan. De FSMA wil dat Binance met onmiddellijke ingang stopt met deze activiteiten​​.

Maar België is niet het enige land waar Binance problemen heeft. In de Verenigde Staten ligt het bedrijf onder vuur. De SEC, de Amerikaanse toezichthouder, beschuldigt Binance van het overtreden van de effectenwetten. Daarnaast wordt Binance ook onderzocht door de Franse autoriteiten​​.

Vanwege deze regelgevende problemen heeft Binance zich al teruggetrokken uit sommige EER-markten. Ze zijn bijvoorbeeld niet meer actief in Nederland en Cyprus​​.

In het bericht van de FSMA vanuit België verwijt men Binance onder andere dat ze geen duidelijkheid hebben verschaft over hun operaties. Men verzoekt Binance dringend om contact op te nemen met Belgische klanten en de zaken goed af te handelen.

Lees meer over:
BelgieBinanceBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...