‘Binance neemt nieuwe maatregelen tegen Russische gebruikers’

Binance heeft recentelijk zijn beleid aangescherpt voor Russische klanten op het peer-to-peer (P2P) handelsplatform. Vanaf 27 augustus is het voor Russische gebruikers op Binance P2P enkel toegestaan te handelen in de Russische roebel. Dit nieuws werd via het Telegram-kanaal van Binance naar buiten gebracht. Dat meldt Cointelegraph.

Bovendien zijn deze maatregelen ook van toepassing op Russische klanten die buiten Rusland wonen. Zo kunnen zij niet langer handelen in valuta zoals de roebel, euro, Amerikaanse dollar en de Oekraïense hryvnia. Wil een gebruiker de Russische roebel op het Binance P2P-platform gebruiken, dan moet deze zowel de Russische KYC-verificatie hebben voltooid als daadwerkelijk in Rusland wonen, aldus de beurs.

Binance erkent het ongemak en biedt verontschuldigingen aan. Ze moedigen klanten aan om voor vragen of ondersteuning contact op te nemen met hun klantenservice. Het lijkt erop dat deze plotselinge wijziging vooral Russen treft die buiten Rusland wonen en die voorheen de P2P-service van Binance gebruikten om hun roebels om te zetten naar andere valuta.

Hoewel de exacte redenen voor deze veranderingen niet volledig zijn onthuld, zijn er speculaties over de mogelijke invloed van westerse sancties of interne Russische beleidswijzigingen in het licht van de dalende waarde van de roebel.

Daarnaast heeft Binance op 25 augustus enkele Russische banken, zoals Tinkoff Bank en Rosbank, van haar P2P-betaallijst verwijderd. Deze beslissing kwam kort nadat Binance zijn diensten promootte op vDud, een prominente Russische YouTube-kanaal beheerd door Yuri Dud.

Lees meer over:
BinanceRusland

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...