Binance voegt Eurite (EURI) toe: Een MiCA-gereguleerde Euro Stablecoin

1111 totale weergaven

Binance zorgt voor opschudding in de cryptowereld door de notering aan te kondigen van Eurite (EURI), een van de eerste stablecoins met euro-peg die volledig gereguleerd is onder de Markets in Crypto-Assets (MiCA) regelgeving van de Europese Unie.

Binance brengt MiCA-conforme EURI stablecoin op de markt

Binance heeft plannen bevestigd om Eurite (EURI) op de markt te brengen, een euro-ondersteunde stablecoin die volledig voldoet aan de MiCA-regelgeving van de Europese Unie.

EURI, uitgegeven door Banking Circle S.A., is een van de eerste stablecoins die voldoet aan deze strenge normen en is daarmee een belangrijke speler in het veranderende regelgevingslandschap van cryptocurrency.

Wat is MiCA?

De Markets in Crypto-Assets (MiCA) regelgeving, die in mei 2023 wet werd, is het uitgebreide framework van de Europese Unie voor het reguleren van crypto-activa. MiCA stelt uniforme regels op voor uitgevers van crypto’s in de hele EU en richt zich op transparantie, consumentenbescherming en marktintegriteit.

Voor stablecoins zoals EURI betekent naleving van MiCA voldoen aan specifieke wettelijke normen die de veiligheid en stabiliteit van deze digitale activa waarborgen.

Belangrijkste kenmerken van de EURI Stablecoin

EURI is een Euro-pegged stablecoin, die een 1:1 waarde met de Euro garandeert, en wordt ondersteund door reserves aangehouden door Banking Circle S.A. De stablecoin zal vanaf 28 augustus 2024 beschikbaar zijn voor verhandeling op Binance met paren waaronder EUR en USDT. Binance heeft ook een nul-fee handelspromotie geïntroduceerd voor deze paren, met als doel om vroegtijdige adoptie te stimuleren.

Binance’s strategie voor compliance

In lijn met zijn strategie om activa te ondersteunen die voldoen aan de regelgeving, is Binance van plan om stablecoins die niet voldoen aan de MiCA standaarden geleidelijk uit te faseren tegen juni 2024.

Deze stap onderstreept de toewijding van Binance om zich te houden aan het veranderende regelgevingslandschap en een veilige handelsomgeving te bieden aan haar gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER).

Impact op de Stablecoin Markt

De introductie van MiCA-gereguleerde stablecoins zoals EURI is een cruciaal moment voor de Europese cryptomarkt. MiCA brengt duidelijkheid en veiligheid, maar daagt uitgevers van stablecoins ook uit om aan nieuwe standaarden te voldoen, waardoor de verscheidenheid aan beschikbare activa mogelijk beperkt wordt.

Dit zou de markt een nieuwe vorm kunnen geven, waarbij stablecoins die aan de regels voldoen, zoals EURI, worden bevoordeeld en stablecoins die niet aan de regels voldoen, worden verdrongen.

Stablecoin markt bereikt nieuwe hoogten

De notering van EURI komt op een moment dat de stablecoin markt een nieuw hoogtepunt heeft bereikt, met een totale marktkapitalisatie van 168 miljard dollar. De introductie van MiCA heeft echter ook geleid tot zorgen over de toekomst van niet-conforme stablecoins zoals USDT in de EU, wat de groeiende invloed van regelgeving op de marktdynamiek benadrukt.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

Wat is de volgende stap voor Binance en MiCA?

Naarmate Binance zich verder aanpast aan de MiCA-regelgeving, zal de exchange naar verwachting stablecoins die niet aan de MiCA-regelgeving voldoen van de lijst schrappen en meer activa introduceren die wel aan de MiCA-regelgeving voldoen.

Deze strategie versterkt niet alleen Binance’s positie op de Europese markt, maar schept ook een precedent voor andere exchanges die door de complexe regelgeving navigeren.

Voordelen voor gebruikers en nieuwe functies

Om de adoptie van EURI te stimuleren, biedt Binance gratis handel voor EURI paren, met opnames beschikbaar vanaf 29 augustus 2024. Daarnaast hebben EURI houders het recht om de stablecoin op elk moment in te wisselen tegen de nominale waarde, wat liquiditeit en stabiliteit garandeert voor gebruikers.

Een nieuw tijdperk voor stablecoins in de EU

De notering van EURI op Binance markeert een belangrijke mijlpaal in de evolutie van de stablecoin markt, vooral binnen de EU. Naarmate de MiCA-regelgeving van kracht wordt, zullen stablecoins zoals EURI waarschijnlijk aan populariteit winnen en gebruikers een veilige en gereguleerde optie bieden voor transacties met digitale activa.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....