“Changpeng Zhao wil meerderheidsbelang in Binance.US verlagen”

Het lijkt erop dat de meerderheidseigenaar van Binance US, Changpeng Zhao, sinds afgelopen zomer heeft geprobeerd zijn belang in de Amerikaanse beurs te verminderen. Een opmerkelijke stap, maar een gevolg van de kritiek van Amerikaanse federale regelgevers op Binance en Changpeng Zhao.

“Belang verminderen”

Changpeng Zhao (CZ) is de oprichter, meerderheidsaandeelhouder en voorzitter van Binance.US. Hij is ook de CEO en medeoprichter van de wereldwijde cryptobeurs Binance. Sinds afgelopen zomer wil ‘CZ’ zijn belang afbouwen, zo meldt The Information, die bronnen dichtbij de kwestie aanhalen.

Binance en Changpeng Zhao als bestuurder zijn het afgelopen jaar intensief gecontroleerd door de federale toezichthouders van de Verenigde Staten.

In maart dit jaar heeft de Commodity Futures Trading Commission Binance en CZ aangeklaagd voor het uitvoeren van een “illegale” beurs en het complianceprogramma was maar “schijn”.

Het bedrijf wordt ervan beschuldigd van het opzettelijk omzeilen van de Amerikaanse wet, “terwijl het zich bezighield met een berekende strategie van regelgevende arbitrage in hun commerciële voordeel.” Tegenover diverse cryptomedia heeft Binance aangegeven dat er ‘drie verdedigingslinies’ zijn gebouwd om risico’s en naleving te implementeren.

Sindsdien is er getracht om de invloed van CZ te verminderen. Formeel heeft Binance nog niet gereageerd op de berichtgeving van The Information.

Momenteel is het klimaat in Amerika weerbarstig. Diverse beurzen zijn op zoek naar de uitgang en richten nieuwe bedrijven op in het buitenland, zoals Coinbase en Gemini. Andere grote beurzen zoals Kraken en Bittrex hebben de diensten in de Verenigde Staten grotendeels afgetuigd.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...