Binance.US stopt met USD stortingen, waarschuwt voor pauze in fiat-opnames

Binance.US, de Amerikaanse tak van grote broer Binance, heeft onlangs aangekondigd dat het stortingen in Amerikaanse dollars (USD) opschort. Ook worden klanten gewaarschuwd voor een mogelijke onderbreking in de fiat (USD) opnames.

De cryptobeurs verklaarde dat deze acties noodzakelijk zijn vanwege "extreem agressieve en intimiderende tactieken" van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Het lijkt een combinatie van allerlei factoren die hiertoe hebben geleid: een combinatie van aanklachten, mogelijk flink omzeilen van de regels, een hardere aanpak van toezichthouders en meer van zulke zaken.

Het gaat dus niet om het hoofdplatform van Binance. Opvallend is dat Binance.US juist is opgezet om aan de lokale regels in de Verenigde Staten te voldoen.

Binance.US plant daarnaast om over te schakelen naar een crypto-only exchange, maar belooft wel een 1:1 ratio voor klanttegoeden.

Verder waarschuwde Binance.US dat eventuele downtime in het verwerken van opnames in de toekomst "het gevolg kan zijn van verhoogde volumes en weekendbanksluitingen". Handel, staking, stortingen en opnames in blijven volledig (voorlopig?) operationeel.

Door de "ideologische campagne tegen de Amerikaanse digitale activa industrie" van de SEC, stellen Binance.US en haar bankpartners dat ze toenemende uitdagingen hebben ondervonden. Deze bankpartners hebben aangegeven hun fiat-onramps naar de exchange te willen beëindigen.

Het bedrijf heeft aangegeven dat USD-stortingen zullen worden opgeschort vanaf 9 juni en dat USD-handelsparen volgende week zullen worden verwijderd. Toch wil het wel USDT (Tether) handelsparen blijven ondersteunen. Eventueel resterende USD op de exchange kan worden omgezet in een stablecoin die on-chain kan worden opgenomen.

Het is belangrijk te vermelden dat Binance.US op 8 juni al tien handelsparen heeft verwijderd, waaronder acht BTC-paren en twee BUSD-paren.

De soap rondom Binance, haar dochterondernemingen en overheden zal nog wel even doorgaan. Binance is veruit de grootste cryptobeurs in de wereld en botst regelmatig met toezichthouders.

Binance.US is significant kleiner dan Binance. Een van de pijnpunten in dit soort dossiers is ook dat Binance nog altijd toegang zou verlenen aan Amerikanen op hun hoofdplatform, terwijl daar zaken worden aangeboden die dan weer niet mogen in de VS.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...