Werknemers New York Yankees kunnen bitcoin sparen door samenwerking met NYDIG

De New York Yankees, een Amerikaanse honkbalclub, is een samenwerking aangegaan met bitcoinbedrijf NYDIG. Ze gaan hun hun werknemers in bitcoin uitbetalen.

Bitcoinsparen met salaris

NYDIG komt eveneens uit de Amerikaanse stad; de afkorting staat voor New York Digital Investment Group. Samen met de honkbalgigant werken ze verder aan de adoptie van bitcoin. Dat vertelt Aryn Sobo, de VP Human Resources van de Yankees:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“We zijn altijd op zoek naar innovatieve manieren om de ervaring voor onze werknemers uit te breiden en te verbeteren. NYDIG heeft het gemakkelijk gemaakt om bitcoin aan te bieden, en we kijken ernaar uit om het NYDIG-platform te gebruiken om deze mogelijkheid aan onze werknemers te bieden.”

Organisaties zoals de Yankees die niet over de infrastructuur beschikken om een ​​deel van het salaris van hun werknemers in bitcoin uit te betalen, kunnen daarvoor terecht bij bedrijven zoals NYDIG.

Het is een financiële dienstverlener die bitcoin-only diensten aanbiedt. Ze hebben infrastructuur opgetuigd waar allerlei bedrijven op kunnen inpluggen. Zo hebben ze banken, kredietmaatschappijen en betaalverwerkers in hun klantenbestand.

Nu bieden ze ook hun Bitcoin Savings Plan (BSP) aan voor het team uit de wereldberoemde Major League Baseball (MLB).

Werknemers van de Yankees kunnen er voor kiezen om een deel van hun salaris uitbetaald te krijgen in bitcoin.

“Voor werknemers van de Yankees en daarbuiten kan de mogelijkheid om een ​​klein deel van hun salaris toe te wijzen aan een BSP een van de meest efficiënte manieren zijn om bitcoin te sparen. Het neemt ook de hobbels weg rond dollar cost averaging.”

Er komen steeds meer van dit soort diensten op de markt. De Strike-app van Jack Maller is ook zo’n platform waarbij je salaris kunt laten uitbetalen in bitcoin. Russell Okung is een bekende American Football-speler die zich aan dit merk heeft verbonden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNYDIG