Kredietvereniging met 60.000 klanten integreert bitcoin in mobiele app

Miljardenbedrijf Southland Credit Union is de tweede kredietvereniging in Zuid-Californië die haar klanten in staat stelt om bitcoin te kopen. Ze zijn een samenwerking aangegaan met de New York Digital Investment Group, beter bekend als NYDIG.

Kredietvereniging

Klanten kunnen nu via de mobiel bankieren-app bitcoin aanschaffen. Een kredietunie is een coöperatie van deelnemers die via een gemeenschappelijke kas geld ter beschikking stellen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

NYDIG is gespecialiseerd in infrastructuur voor bitcoincustody en -aankopen. Gebruikers kunnen hun bitcoin kopen, verkopen en aanhouden op het bewaarplatform van NYDIG, via de interface van Southland Credit Union.

De vereniging werd in 1936 opgericht om werknemers in Los Angeles County te voorzien van geld, in het geval dat noodzakelijk zou zijn. Tegenwoordig is het een kredietvereniging met bankcharter zonder winstoogmerk.

Ze zijn een van de best presterende kredietverenigingen in de Verenigde Staten en hebben meer dan 60.000 leden en $1 miljard aan activa.

Bitcoinbank

De nieuwe dienst is (nog) niet helemaal in lijn met de bitcoinfilosofie. Gebruikers kunnen namelijk nog niet hun bitcoin van de ene wallet overzetten naar een andere. De dienst van NYDIG is momenteel nog een gesloten systeem.

Gebruikers kunnen hun bitcoin wel gewoon verkopen om het fiatgeld dan op te nemen vanuit het platform. Directeur bankoplossingen bij NYDIG, Rahm McDaniel, vertelt:

“Als tweede kredietunie in Zuid-Californië die bitcoindiensten lanceert via NYDIG, is deze samenwerking een teken van de bredere acceptatie van bitcoin. Ook markeert het de stap in de richting van NYDIG’s visie om bitcoin in het bereik van iedereen te brengen.”

NYDIG heeft al tal van dit soort samenwerkingen gesloten. De laatste maanden rijgen ze partnerships aan elkaar alsof het niets is. Daarbij hebben ze ook de hulp ingeschakeld van Deloitte. Eerder gingen ze al in zee met Idaho Central Credit Union (ICCU) en de UNIFY Financial Credit Union (UNIFY).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNYDIG