Bedrijven achter populaire beleggingsproducten hebben bijna 1% van alle bitcoin

Bedrijven achter populaire beleggingsproducten hebben bijna 1% van alle bitcoin

Bitcoin exchange traded products (ETPs) hebben een goede maand achter de rug. In maart groeide het aantal bitcoin in beheer bij deze partijen namelijk naar een nieuwe all-time high. De afgelopen maand is één van de meest succesvolle maanden in de geschiedenis van deze bitcoin beleggingsproducten geworden.

Bitcoin in beheer naar recordniveau

Het totaal aantal bitcoin dat deze partijen voor klanten beheren is in maart naar nieuwe recordhoogtes gestegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De vorige sprong dateert van november 2021, op het moment dat bitcoin een nieuwe all-time high noteerde. In februari stond het aantal bitcoin in beheer bij deze partijen op 190.165 bitcoin.

Inmiddels is dat getal gegroeid naar 202.437 bitcoin, waardoor er in de maand maart 12.727 bitcoin bij zijn gekomen. Het geeft aan dat er op institutioneel niveau voldoende vraag is naar bitcoin, ondanks dat de koers het al een aantal maanden zwaar heeft.

Bedrijven achter populaire beleggingsproducten hebben bijna 1% van alle bitcoin

Een voorbeeld van een goed presterende fondsen zijn de Canadese spot bitcoin ETFs die in totaal 6.066 bitcoin aan hun beheerpot mochten toevoegen. Ook in Europa, waar we de laatste maanden juist een netto-uitstroom zagen, was de maand maart een positieve maand.

Opleving bitcoin koers als reden voor instroom?

De netto-instroom bij de bitcoinfondsen volgde op de koersexplosie die bitcoin in de afgelopen. Met name de koopdrift van de Luna Foundation Guard, die de stablecoins van Terra moet dekken met een decentrale reservepot aan bitcoin, zorgt voor een hoop opwaartse druk op de koers.

Het kan geen toeval zijn dat op dit moment niet alleen de koers, maar ook de instroom bij bitcoin beleggingsproducten is toegenomen. Over het algemeen genomen is maart een goede maand geweest voor de bitcoin beleggingsproducten.

Niet alleen de retail-investeerders en gebruikelijke whales hebben zich op de markt geroerd, ook institutionele beleggers hebben van zich laten horen. Het zou mooi zijn als deze trend zich de komende maanden voortzet.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties