Bitcoin bereikt $100.000 in 2024? Deze bitcoin mining executive over het prijseffect na de halving in 2024

Davis Hui, vice-president van Canaan, gelooft dat een aankomende aanbodtekort na de volgende bitcoin halving de prijs ervan boven de $100.000 gaat drijven in 2024.

Bitcoin halving in 2024

Dat meldt Cointelegraph na gesprekken met prominente sprekers uit de internationale bitcoinmining industrie. Zoals Davis Hui, vice-president van Canaan, na een paneldiscussie tijdens de Avalon Bitcoin en Crypto Day (ABCD) van Canaan in Singapore.

Hui en een panel dat bestaat uit leidinggevenden uit het bitcoin mining ecosysteem uit Singapore, Kazachstan en de Verenigde Arabische Emiraten. Ze doen allemaal voorspellingen voor een bitcoin prijs rond $100.000 in 2024 als gevolg van de effecten van de aankomende halvering van de block subsidies in april 2024.

Volgens Hui vermindert het bitcoin aanbod drastisch door de halvering van de 6,25 bitcoin subsidie per block naar 3,125 btc per block. Tegelijkertijd tonen steeds meer traditionele financiële instellingen interesse om te investeren in de sector:

“Wat dacht je van BlackRock? Ze beheren 10.000 miljard dollar aan activa. De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt is 2.000 miljard dollar, BlackRock heeft vijf keer zoveel.”

De vice-president van Canaan zegt dat zijn voorspelling sterk is beïnvloed door de uitkomst van een aantal aanvragen voor bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) die zijn ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission door enkele van ’s werelds grootste vermogensbeheerders:

“Dit geld zal binnenkomen, de vraag naar BTC zal toenemen, terwijl het aanbod is afgenomen, en de prijs zal stijgen.”

Hui merkt ook op dat het voor de meeste miners moeilijk was om te blijven opereren in zeer competitieve marktomstandigheden, waarbij de rekenkracht van het netwerk maar bleef toenemen tot nieuwe hoogtes en er meer concurrentie was bij miners onderling.

De miners die de kosten voor elektriciteit niet konden dekken met de beloningen uit bitcoin mining, moeten simpelweg hun machines uitschakelen. Terwijl degenen die doorgaan, zullen dit doen met het oog op het potentiële prijsstijging van bitcoin voor de halvering in 2024, aldus Hui.

Miningbedrijven die kunnen upgraden naar efficiëntere en krachtigere machines kunnen een betere winstgevendheid behouden, aldus Hui. Hij voorspelt dat deze bedrijven in de VS het bijzonder moeilijk kunnen krijgen, gezien de hoge kosten voor elektriciteit en administratie.

Hui geeft ook toe dat Canaan een van de bedrijven in de sector was die in het eerste kwartaal van 2023 een financieel verlies hadden gemeld, wat wijst op de impact van een aanhoudende bearmarkt voor cryptocurrency’s.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...