Bitcoin bereikt 2-maanden hoogtepunt met $100 miljoen aan short liquidaties

Bitcoin en de cryptomarkt zijn oktober begonnen met een optimistische start, gedreven door een golf van liquidaties en een short squeeze. Bitcoin steeg zondagavond verrassend boven de $28.000 uit, voor het eerst sinds 17 augustus.

BTC voegde snel $800 toe in een plotselinge piek, stuiterend van zijn weerstand rond $27.200, volgens CoinGecko-gegevens.

De bullish beweging liquideerde posities ter waarde van $47,4 miljoen op de futuresmarkt, volgens CoinGlass-gegevens, waarvan $42,9 miljoen of 90% shortposities waren, wat zou kunnen wijzen op de mogelijke reden achter de stijging.

De prijspiek viel samen met de liquidaties van shortposities, wat aangeeft dat de beweging mogelijk is gedreven door een short squeeze op de futuresmarkt.

Een short squeeze doet zich voor wanneer de prijs van een munt snel stijgt, omdat bestaande houders van shortposities, die tegen de markt hebben ingezet met leverage, gedwongen worden het activum tegen hogere prijzen te kopen naarmate de prijs stijgt.

Ether

Ethereum (ETH) volgde ook bitcoin en stijgt voor het eerst in vijf weken boven $1.700. Futuresorders ter waarde van $28 miljoen zijn geliquideerd vanwege de prijssprong van ETH.

De gecombineerde marktkapitalisatie van cryptomarkt steeg met 3,3%, met bijna $37 miljard toegevoegd in de afgelopen 24 uur, waardoor deze $1,16 biljoen bereikte.

De positieve stijging in cryptoprijzen leidde tot $114,9 miljoen aan liquidaties op de cryptomarkt, waarbij shortposities goed waren voor $97,8 miljoen, oftewel meer dan 85% van het totaal, volgens CoinGlass-gegevens.

Solana (SOL) futures registreerden de op twee na hoogste liquidatie na de belangrijkste cryptomunten, met liquidaties ter waarde van $5,92 miljoen.

SOL leidde ook de winsten in de niche-markt onder de top 100 cryptotokens op basis van marktkapitalisatie, met een stijging van 13,5% gedurende de nacht.

Naast Solana behoorden de topstijgers in de afgelopen 24 uur tot Thorchain (RUNE), Bitcoin SV (BSV) en Render (RNDR) tokens.

Bulls on parade?

Naast futures-liquidaties heeft de succesvolle inspanning van de Amerikaanse overheid om een shutdown te voorkomen door de financiering met 45 dagen te verlengen, mogelijk ook bijgedragen aan de positieve sentimenten op de wereldwijde markten.

De futures van de Amerikaanse aandelenmarkt openden op 2 oktober in het groen, waarbij de S&P 500 17,5 punten won en handelde op 4.312,4 punten.

De techzware Nasdaq-index opende ook met een positieve kloof van 0,7% boven het sluiten van vrijdag en bereikte het niveau van 15.000 punten.

VanEck bereidt zich ook voor om vandaag de eerste ethereum-futures ETF te lanceren, wat bijdraagt aan de positieve sentimenten.

In het afgelopen decennium is de prijs van bitcoin in oktober elk jaar gestegen, behalve in de bearmarkten van 2014 en 2018, volgens CoinGlass-gegevens.

Lees meer over:
Bitcoinkoersprijs

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Crypto
BNB Koers Verwachting – Koers Binance Coin in 2023, 2024, 2025, 2030

BNB is een token die is ontworpen door Binance oprichter en voormalig CEO Changpeng Zhao...

Crypto
Top 7 Crypto en Bitcoin ETFs om in te investeren (2023)

De goedkeuring van spot Bitcoin ETF's staat voor de deur, een enorm spannende stap voor...

volgende Bitcoin halving 2024 Crypto
Bitcoin Halving 2024 – Alles Wat je Moet Weten

De volgende Bitcoin halving van 2024 wordt verwacht in april, hiermee zullen block rewards voor...

Cardano Crypto
ADA Cardano Koers Verwachting – Cardano verwachting 2023-2040

De Cardano koers verwachting is de afgelopen tijd steeds positiever geworden nu de coin weer...

bitcoin bullish Nieuws
‘Bitcoin kan aan een bullmarkt beginnen die 8 jaar duurt’

De populaire on-chain analist Willy Woo, die ruim 1 miljoen volgers heeft op Twitter, denkt...

Lees meer