Bitcoin bereikt 2-maanden hoogtepunt met $100 miljoen aan short liquidaties

437 totale weergaven

Bitcoin en de cryptomarkt zijn oktober begonnen met een optimistische start, gedreven door een golf van liquidaties en een short squeeze. Bitcoin steeg zondagavond verrassend boven de $28.000 uit, voor het eerst sinds 17 augustus.

BTC voegde snel $800 toe in een plotselinge piek, stuiterend van zijn weerstand rond $27.200, volgens CoinGecko-gegevens.

De bullish beweging liquideerde posities ter waarde van $47,4 miljoen op de futuresmarkt, volgens CoinGlass-gegevens, waarvan $42,9 miljoen of 90% shortposities waren, wat zou kunnen wijzen op de mogelijke reden achter de stijging.

De prijspiek viel samen met de liquidaties van shortposities, wat aangeeft dat de beweging mogelijk is gedreven door een short squeeze op de futuresmarkt.

Een short squeeze doet zich voor wanneer de prijs van een munt snel stijgt, omdat bestaande houders van shortposities, die tegen de markt hebben ingezet met leverage, gedwongen worden het activum tegen hogere prijzen te kopen naarmate de prijs stijgt.

Ether

Ethereum (ETH) volgde ook bitcoin en stijgt voor het eerst in vijf weken boven $1.700. Futuresorders ter waarde van $28 miljoen zijn geliquideerd vanwege de prijssprong van ETH.

De gecombineerde marktkapitalisatie van cryptomarkt steeg met 3,3%, met bijna $37 miljard toegevoegd in de afgelopen 24 uur, waardoor deze $1,16 biljoen bereikte.

De positieve stijging in cryptoprijzen leidde tot $114,9 miljoen aan liquidaties op de cryptomarkt, waarbij shortposities goed waren voor $97,8 miljoen, oftewel meer dan 85% van het totaal, volgens CoinGlass-gegevens.

Solana (SOL) futures registreerden de op twee na hoogste liquidatie na de belangrijkste cryptomunten, met liquidaties ter waarde van $5,92 miljoen.

SOL leidde ook de winsten in de niche-markt onder de top 100 cryptotokens op basis van marktkapitalisatie, met een stijging van 13,5% gedurende de nacht.

Naast Solana behoorden de topstijgers in de afgelopen 24 uur tot Thorchain (RUNE), Bitcoin SV (BSV) en Render (RNDR) tokens.

Bulls on parade?

Naast futures-liquidaties heeft de succesvolle inspanning van de Amerikaanse overheid om een shutdown te voorkomen door de financiering met 45 dagen te verlengen, mogelijk ook bijgedragen aan de positieve sentimenten op de wereldwijde markten.

De futures van de Amerikaanse aandelenmarkt openden op 2 oktober in het groen, waarbij de S&P 500 17,5 punten won en handelde op 4.312,4 punten.

De techzware Nasdaq-index opende ook met een positieve kloof van 0,7% boven het sluiten van vrijdag en bereikte het niveau van 15.000 punten.

VanEck bereidt zich ook voor om vandaag de eerste ethereum-futures ETF te lanceren, wat bijdraagt aan de positieve sentimenten.

In het afgelopen decennium is de prijs van bitcoin in oktober elk jaar gestegen, behalve in de bearmarkten van 2014 en 2018, volgens CoinGlass-gegevens.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...