Bitcoin bereikt hoogste punt van dit jaar

Bitcoin bereikt hoogste punt van dit jaar

De bitcoin koers bereikte vannacht het hoogste punt van dit jaar: $21.340. De prijs van BTC is met ruim 22% in een week tijd.

Tijd voor wat perspectief. Bitcoin bereikte op verschillende grote beurzen de prijs van $69.000 in november 2021. Daar zijn we met de huidige dagkoersen nog ver van verwijderd.

In onderstaande grafiek zie je de prijsbewegingen van bitcoin in het afgelopen jaar. Op de kleinere grafieken (van een maand of week) zien we een grote stijging, maar met iets meer uitzoomen krijg je een ander beeld. De prijs van bitcoin daalde mee met de rest van de financiële markten, al was de reactie in eerste instantie een stuk heftiger dan bij de techaandelen.

De weg is nog lang, maar bitcoin is het jaar goed gestart.

Bitcoin bereikt hoogste punt van dit jaar

De Bitcoin Fear and Greed Index is een bekende indicator in de wereld van BTC. Het is een manier (of poging) om het marktsentiment weer te geven.

Op 15 januari schoot de index naar een niveau van 52, het hoogste sinds 5 april. Dat duidt er op dat er weer wat meer vertrouwen (of hebzucht) in de markt zit dan voorheen. De meest depressieve periode sinds het bestaan van deze indicator was in 2022. Niet heel gek, want er was toen grote paniek in de markt. Faillissementen, mismanagement en gestolen geld voerde de boventoon in de gesprekken rondom bitcoin.

De recente prijsopleving geeft hoop.

Wat de prijs van bitcoin gaat doen, weet niemand zeker. Tal van analisten doen dagelijks een poging. Een klein aanbod vind je hier ook op de website.

De legendarische belegger Peter Brandt waarschuwt: niemand weet wat een markt precies gaat doen. Wel deelt ook hij een grafiek met een aantal patronen.

Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan