‘Crypto bestaat niet als asset voor institutionele beleggers’

De term crypto is volgens Jared Gross totaal niet populair in de wereld van professionele beleggers. Het hoofd van ‘institutional portfolio strategy’ bij JPMorgan Asset Management laat een aantal opmerkelijke quotes vallen bij Bloomberg.

Volgens Gross waren er veel partijen die wel keken naar crypto (en niet alleen bitcoin), maar zijn ze nu blij dat ze er niet in zijn gestapt: “Ze halen opgelucht adem dat ze niet in deze markt zijn gesprongen.” Hij geeft aan dat die sprong ook nog wel even kan duren.

“Als een activaklasse bestaat crypto praktisch niet voor de meeste grote investeerders”, stelt Gross. De volatiliteit is te hoog, en het gebrek aan directe winsten maakt het lastig. Je kunt op allerlei verschillende manieren je bitcoin uitlenen (en dat gaat ook vaak mis!), maar als bezit geeft bitcoin je verder geen extra rendement. Er is geen winstuitkering of andere vorm van een financiële vergoeding zoals bij aandelen.

De huidige markt is volgens Gross ook het bewijs dat bitcoin geen digitaal goud is.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsJPMorgan

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...