Bitcoin betaaldienst Strike lanceert ook in Argentinië, een land gebukt onder torenhoge inflatie

Bitcoin betaaldienst Strike lanceert ook in Argentinië, een land gebukt onder torenhoge inflatie

Bitcoin lightning betaaldienst Strike lanceert in Argentinië. Dat maakt CEO Jack Mallers van het Amerikaanse bitcoinbedrijf bekend op Twitter.

De technologie van Strike is vernieuwend te noemen. Gebruikers kunnen via de app elkaar beetjes bitcoin (satoshi's) overmaken via het lightning netwerk. Maar via Strike is het ook mogelijk om naast sats elkaar dollars of peso's te sturen. Tegen concurrerende tarieven op de markt van geldovermakingen waar giganten als Western Union, Moneygram en PayPal de dienst uitmaken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kortom, een disruptieve ontwikkeling op het gebied van elkaar geld overmaken wereldwijd.

Dat Mallers Argentinië kiest, is geen verrassing. Het land gaat gebukt onder een oplopende inflatie. De prognose voor 2022 is een inflatie van enkele tientallen procenten oplopend tot 54%.

Dat bewoners van het land dan willen besparen op geldovermakingen, ligt voor de hand en daar appelleert Strike op. Bovendien zijn betaalnetwerken zoals VISA niet toegestaan in het land.

Gebruikers kunnen via Strike ook beetjes bitcoin kopen en het gebruiken als spaargeld. In het programma 'Power Lunch' licht Mallers het nieuws verder toe.

De macro econome Lyn Alden ziet het als een prima marktpositie die Strike hiermee inneemt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties