Je kunt nu Bitcoin in eigen beheer nemen met de Strike-app

504 totale weergaven

Jack Mallers, de flamboyante CEO van Strike, maakt bekend dat zijn Lightning betaalapp een nieuwe feature krijgt. Het betreft een functie waarmee je bitcoin kunt opnemen uit de app, om het in eigen beheer te nemen.

Strike

Je zou Strike kunnen zien als een neobank-app. Je kunt er bitcoin kopen, verkopen en ook versturen via het Lightning Netwerk. Je kunt er zelfs dollars mee versturen, waarbij het Bitcoin gebruikt als payment rail.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar als rasechte Bitcoin-only-app ontbrak er nog één belangrijke functie. De feature om bitcoin in eigen beheer te kunnen nemen. Mallers deelt dat er een withdraw-knop komt in zijn populaire app: "Not your keys, not your coins."

Je kon natuurlijk al satoshi's vanuit Strike sturen via Lightning naar elke andere Lightning-wallet. Nu kun je dus ook on-chain betalingen sturen naar bijvoorbeeld je cold wallet, zoals een Ledger op Trezor.

De update komt vlak na de release van een andere functie. Sinds juli kunnen Amerikanen bitcoin kopen tegen nagenoeg géén fees (of kosten). Vorige maand schreef Mallers dat ze de goedkoopste en gemakkelijkste plek ter wereld willen worden waar je bitcoin kunt kopen.

Strike wil zich op verschillende manieren onderscheiden: nagenoeg geen aankoop- en verzendkosten, integratie met Lightning en ook een dollarbalans in de app. Ze gaan daarmee de concurrentie aan met onder andere de Cash App van Square. Ook Kraken, Coinbase en Swan zijn concurrenten, maar zij hebben allemaal het Lightning Netwerk niet geïntegreerd.

Andere grote platforms, zoals Venmo en Robinhood, bieden ook bitcoin aan, maar daar kun je de BTC dan weer niet in eigen beheer opnemen.

Eerder dit jaar haalde Jack Mallers de krantenkoppen toen Strike naar voren kwam als de belangrijkste partner van El Salvador. Met de hulp van de twintiger stelde president Bukele een wetsvoorstel op om van Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken.

Lightning

De adoptie van het Lightning Netwerk zit enorm in de lift. De totale capaciteit van bitcoin in publieke betaalkanalen bereikte onlangs de $100 miljoen. Er zit meer dan 2.200 BTC opgesloten in deze payment channels.

Dat is meer dan het dubbele vergeleken met een half jaar geleden. Verschillende beurzen zijn sindsdien Lightning gaan integreren, zoals OKCoin en OKEx. Ook krijgt Lightning meer tractie in de verschillende communities, door Rings-of-Fire en meer van dat soort initiatieven.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!