Jack Mallers opent aanval: Bitcoin kopen via Strike met 0,3% kosten

Bitcoin app Strike maakt het mogelijk dat Amerikaanse klanten bitcoin kunnen kopen en verkopen, voor bijna geen kosten. Daarmee wil het bedrijf de strijd aangaan met de giganten Coinbase, PayPal en de Cash App van Square.

Bitcoin app Strike

De in Chicago gevestigde startup is de laatste tijd vooral bekend geworden vanwege de steun die ze leveren van El Salvador. De app is in het land populairder dan Facebook, TikTok en WhatsApp. Vandaag maakt Jack Maller de volgende stap van Strike bekend: bitcoin kopen tegen nagenoeg geen kosten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Strike was voorheen bekend als app voor snelle betalingen: je kon zelfs bitcoin én dollars versturen waarbij de app bitcoin gebruikte als bridge currency en het Lightning Netwerk als payment rail. Maar nu kun je er dus ook echt bitcoin aanschaffen.

Naar verluidt brengen ze slechts 0,3% aan kosten in rekening om de aankopen te bemiddelen. De nieuwe functie in de app is is beschikbaar in 48 staten en andere rechtsgebieden waar Strike actief is.

Ter vergelijking: Coinbase vangt maar liefst 3,99% af, afhankelijk van de betalingsmethode en transactiegrootte.

Jack Mallers, oprichter en CEO van Strike en het moederbedrijf Zap Technologies, noemt van "een granaat in het hoofdkantoor van Coinbase". Hij schuwt de frontale aanval niet. In een mediumpost schrijft hij erover:

"Make no mistake, when you buy bitcoin on Coinbase, you are supporting shitcoins."

Strike daarentegen moet niets hebben van 'shitcoins'. In tegendeel: de app draait rondom het Lightning Netwerk, een tweede laag bovenop de Bitcoin blockchain waarmee je snelle en goedkope betalingen kunt doen.

Lage fees

Een van de opvallendste dingen is dus dat Strike slechts 0,3% aan fees vangt. De Cash App van betalingsbedrijf Square pakt ongeveer 2,2% op bitcoin-aankopen. Swan Bitcoin, dat zich richt op lange termijn hodlers in plaats van traders, rekent 0,99% tot 2,29%, afhankelijk van het account.

PayPal en Venmo brengen een vast bedrag in rekening voor bitcoin-aankopen die lager zijn dan $25, en rekenen daarbovenop nog eens 1,5% tot 2,3%.

Strike verwacht geen geld te verdienen aan de nieuwe dienst, zo schrijft Mallers. De fee van 0,3% dekt alleen de spread die in rekening wordt gebracht door market makers. Hij maakt niet bekend welke partijen de liquiditeit bieden.

Jack Mallers opent aanval: Bitcoin kopen via Strike met 0,3% kosten

De nieuwe functie is vooralsnog alleen te gebruiken als je via een wachtlijst hiervoor speciale toegang krijgt. Strike verwacht dat ze de fee in de komende maanden omlaag kunnen brengen tot slechts 0,1%, naarmate het volume groeit.

"Hoe meer ons volume groeit, hoe minder onze partners in rekening brengen."

Mallers sluit af met een uitdaging gericht aan de CEO van Coinbase: "Jij bent aan zet, Brian Armstrong!”