Bitcoin beurs Binance gaat hoofdkantoor openen, zoekt erkenning bij toezichthouders

Binance, een de grootste cryptobeurzen van de wereld, wil regionale kantoren openen. Dat vertelt frontman CZ vandaag aan Reuters.

Binance kantoor

Het idee achter het plan van het hoofdkantoor is om erkenning te krijgen van lokale toezichthouders. "We willen overal een licentie," aldus Changpeng Zhao. Daarmee lijkt hij te willen zeggen dat ze "overal met toezichthouders willen samenwerken".

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance biedt momenteel bijvoorbeeld haar diensten aan in het Nederlands, maar staat niet geregistreerd in het register van De Nederlandsche Bank. Wellicht dat dit met deze nieuwe visie gaat veranderen.

"Vanaf nu gaan we verder als een financiële instelling," voegde hij eraan toe. Dit zou dan breken met het eerdere model dat zich toespitste op een 'decentraal karakter'.

Deze uitspraken zijn in lijn met eerdere uitlatingen van CZ. Vorige week werd duidelijk dat Binance US zich verdiept in een mogelijke beursgang. Ze willen Coinbase achterna, de Amerikaanse exchange die in april genoteerd werd aan de Nasdaq. Maar om dit te kunnen verwezenlijken, moet er qua regelgeving en toezicht het een en ander veranderen.

Aparte divisies, meer aanscherpingen

Het nieuws van vandaag insinueert dat ze naast de Amerikaanse versie (Binance US), ook aparte divisies (en kantoren) willen opzetten voor andere landen. Denk aan Binance UK, gezien de beurs in de Britse markt tegen verschillende problemen aanliep met stortingen en opnames van de pond.

Ook stelden verschillende banken een limiet op fiatbetalingen naar de beurs in, omdat Binance qua toezicht niet altijd even goed binnen de lijntjes kleurde.

Intussen lijken er langzamerhand al dingen te veranderen. Zo verlaagde Binance gisteren de maximale hefboom voor leverage-trading naar 20x. Vandaag maken ze bekend dat ze de regels aanscherpen voor zogenoemde 'Basic Account Verification'.

Per direct geld dat alle nieuwe gebruikers een opnamelimiet hebben van 0,06 BTC.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws