Grote betaalverwerker weigert nog diensten te leveren aan Binance

Grote betaalverwerker weigert nog diensten te leveren aan Binance

Binance verliest een volgende partner. Clear Junction wil niet meer met de grote cryptobeurs samenwerken. Dat vertelt het bedrijf op haar website.

De reden? Het bedrijf laat weten dat ze volledig compliant willen zijn met de internationale richtlijnen, dat is niet (altijd) mogelijk bij Binance: ''Het besluit is genomen na de recente aankondiging van de Financial Conduct Authority dat Binance geen gereguleerde activiteiten in het Verenigd Koninkrijk mag ondernemen.''

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de praktijk betekent dit dat Clear Junction betalingen met de Britse pond en de euro niet meer ondersteunt. Ze trekken al hun diensten in voor de cryptobeurs.

Binance in de ban

Dit lijkt een reactie op eerdere berichten rondom Binance. Toezichthouders, commerciële banken en tal van andere instanties lieten zich eerder negatief uit over het handelshuis. In veel landen worden diensten aangeboden waar Binance niet de juiste papieren voor heeft.

In een doorsnee industrie kun je allicht een vervanger vinden voor een betaalverwerker, maar er heerst een negatief sentiment rond de beurs. De vraag is: wie durft er in het gat te springen ondanks de eventuele risico's?

Het gaat hier om de toegangswegen en opnames met euro's en ponden, transacties met bitcoin gaan altijd door.

Compliance

Binance zit in de hoek waar de klappen vallen. Niet voor niets reageert Changpeng Zhao (CZ) op de ontwikkelingen in een blogpost: hij wil samenwerken met regelgevers om er samen uit te komen.

De organisatie startte in 2017 in de industrie en groeide al snel uit tot een van de grootste spelers. Met name de spotmarkt domineert het handelsplatform. Ook in tal van andere takken van sport zijn CZ en consorten actief.

Regelgevers en andere partijen hebben een steeds duidelijker draaiboek voor handelsplatformen zoals Binance. Bedrijven als Coinbase, of hier lokaal Bitvavo, proberen vanaf de start al mee te werken met regelgevers.

Binance hanteert een andere tactiek: overal al hun diensten uitrollen. Dat heeft altijd goed gewerkt, maar nu lijkt er wat zand in de motor te komen. Eerder stopte Binance ook al 'tijdelijk' met stortingen via iDEAL of SEPA-betalingen.

Lees meer over:
Verenigd Koninkrijk Binance

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties