Bitcoin beurs Binance mag crypto’s aanbieden in Bahrein

318 totale weergaven

Binance heeft een handelslicentie in Bahrein in de wacht gesleept, zo meldt de exchange in een persbericht. En ook Dubai kan aan het lijstje met landen worden toegevoegd.

Hiermee breidt de grootste bitcoinbeurs ter wereld verder zijn diensten uit in het Midden-Oosten. De licentie is verstrekt door de centrale bank van de kleine eilandstaat met 1,7 miljoen inwoners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ceo Changpeng Zhao meldt het nieuws op Twitter.

Binance mag alle producten en diensten aanbieden zoals het op andere markten doet. Van het verkopen van bitcoin tot het aanbieden van wallets en derivaten.

In diverse land probeert Binance legitiem toegang te verkrijgen tot een markt. Dat gaat normaal gesproken via een bedrijfsovername van een bedrijf die al een licentie heeft in het desbetreffende land.

Vorige week zijn de SEPA-bankoverschrijvingen weer van start gegaan in Europa, met uitzondering van Nederland en Zwitserland.

Dit jaar moet ook duidelijk worden waar Binance zijn hoofdkantoor gaat vestigen. Plekken die genoemd worden zijn Dubai. Singapore en Parijs.

Volgens Coingecko heeft Binance, opgericht in 2017, de afgelopen 24 uur 12,6 miljard dollar aan cryptovaluta verhandeld. Het derivatenvolume ligt met 43 miljard dollar nog ruim drie keer zo hoog.

FTX

Concurrent FTX heeft een licentie gescoord bij de financiële toezichthouder in Dubai onder de naam FTX Europe & MENA. Dit is een snelgroeiende exchange waar je zowel spots als futures op kunt verhandelen. In thuisland Amerika maken ze een snelle groei door naar eigen zeggen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Binance

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...