‘Bitcoin beurs BitMEX ontslaat 30% van personeel’

Cryptobeurs BitMEX gaat ontslagen doorvoeren. Vlak nadat de CEO plots opstapte, wordt nu 30% van het personeel de laan uit gestuurd.

Ontslagronde

BitMEX is een op de Seychellen geregistreerd handelsplatform voor derivaten. Tot 2020 was het een van de grootste futuresbeursen van de wereld. Na de coronacrash waarbij de software van de beurs haperde, is dat veranderd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu is het bedrijf volgens Chinese reporter Wu Blockchain van plan om één derde van het personeel te ontslaan.

Vorige week pakte CEO Alexander Hoptner nog de biezen, nadat hij twee jaar aan het roer stond van BitMEX. Hij is inmiddels vervangen door Stephen Lutz.

Industrie brede trend

BitMEX is echter niet het enige cryptobedrijf dat in het personeelsbestand snijdt. Galaxy Digital is van plan hetzelfde te doen. Het New Yorkse bedrijf zou volgens Wu 20% van het personeel gaan ontslaan. Dat zou neer komen op 50 tot 70 werknemers.

De woordvoerder van het bedrijf, Michael Wursthorn, deelt dat ze nog aan het overwegen zijn hoe ze het team willen inrichten. Meer details worden later bekend gemaakt.

Ook de Digital Currency Group heeft 10% van het personeel naar huis gestuurd, volgens Wu.

Maar ook Gemini, CryptoCom, Coinbase, Huobi, Bybit en BlockFi hebben ontslagrondes achter de rug. Bij Huobi ging het ook om 30%. Ook bitcoin-only bedrijf NYDIG ontslaat één derde van het personeel.

Intussen deelde Changpeng Zhao, de CEO van Binance, de Consensus 2022-conferentie dat ze het financieel op orde hebben. Ze dachten er zelfs aan om het team uit te breiden. Hij vermijdt naar eigen zeggen hoge kosten, zoals Super Bowl-advertenties, en kan zo werknemers op de loonlijst houden.

Intussen is het voor het personeel van Three Arrows Capital, Celsius Network en Voyager ook een zware tijd. Alle drie de bedrijven werden gedwongen om een Chapter 11-faillissement aan te vragen, waardoor de toekomst nog onzeker is.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEX