Bitcoin beurs Coinbase deelt indrukwekkende kwartaalcijfers: $2 miljard nettowinst

Coinbase beleefde een goed tweede kwartaal van 2021. De Amerikaanse bitcoin beurs verdiende ruim $1,9 miljard aan transacties. Het handelsplatform heeft maar liefst 68 miljoen geverifieerde klanten.

De indrukwekkende statistieken van Coinbase in hun rapport over het tweede kwartaal van 2021:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

 • $2 miljard netto-inkomsten 
 • $1,9 miljard aan transactie-inkomsten 
 • Een volume van $462 miljard
 • 9 miljoen nieuwe geverifieerde gebruikers in dit kwartaal

Deze cijfers zijn te vinden in een brief naar de aandeelhouders. Coinbase ging eerder dit jaar naar de beurs met hun aandeel (COIN).

Coinbase in kwartaal 2021

Deze cijfers zijn mooi, zeker als je ze vergelijkt met de cijfers van vorige kwartalen. De eerste drie maanden van dit jaar ging het om een totaal van $1,54 miljard aan omzet uit transacties. In het laatste kwartaal van 2020 moest Coinbase het nog doen met $467 miljoen.

Een grote groei dus. Coinbase profiteert net als veel andere brokers en beurzen van de groeiende interesse in bitcoin (BTC). Naast BTC verdient Coinbase ook geld met tal van andere tokens. Sterker nog: voor het eerst verwerkte Coinbase meer transacties en trades voor ether (ETH) dan bitcoin. 26% van de trades via Coinbase gingen om ETH tegenover 24% van BTC.

Coinbase verwerkte in totaal $462 miljard aan handelsvolume. $317 miljard kwam vanuit de hoek van institutionele beleggers (denk aan hedgefondsen, professionelen handelaren en financiële instellingen). Particulieren waren goed voor $145 miljard aan volume. Op veel van deze handelingen pakt Coinbase een klein percentage.

Coinbase heeft $180 miljard aan assets in beheer volgens hun eigen data. $88 miljard is van retail klanten, $92 miljard was in het tweede kwartaal van institutionele beleggers. 47% daarvan was bitcoin, ETH staat hier op twee met 24% van het totale aantal.

Extra cijfers

We pakken er nog wat cijfers bij. Want naast het verwerken van transacties en trades bouwt Coinbase ook aan andere inkomstenstromen:

 • Omzet van $13,7 miljoen voor hun custodial diensten
 • $39 miljoen aan ‘blockchain omzet’ 
 • $16,9 miljoen via ‘Earn Campaigns’, dit is het educatie onderdeel van het platform waar mensen geld verdienen door te leren over bitcoin en andere tokens
 • Via ‘abonnees en services’ kwam ruim $102 miljoen binnen
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

  Door: Robin Heester

  Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...