Bitcoin beurs Coinbase noteert 114,9 miljoen aandelen aan Nasdaq

Coinbase wordt
gewaardeerd op $68 miljoen voordat het naar de beurs gaat.
Dat meldt persbureau
Reuters vandaag. De beursgang moet ergens de komende weken gaan plaatsvinden.

Coinbase beursgang

Het grootste bitcoin
bedrijf van Amerika wordt later dit jaar genoteerd aan de Nasdaq. In
een nieuw document, gedeponeerd bij de Securities and Exchange
Commission (SEC), de toezichthouder op de Amerikaanse effectenmarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een private ronde
vooraf aan de beursgang wisselde aandeel van eigenaar voor de
gemiddelde prijs van $343,58 per stuk.
Ter vergelijking: de
prijs per aandeel lag eind september 2020 nog op 28,83 dollar per
stuk. Daarmee ligt de prijs inmiddels 12 (!) keer hoger in slechts een paar maanden tijd.

Volgens datavorser PitchBook lag de bedrijfswaarde van Coinbase op 8 miljard dollar ten tijde van de laatste private financieringsronde in oktober 2018. Inmiddels ligt die waarde ruim acht keer hoger.

De beursgang van Coinbase wordt ook door de bitcoin industrie met argusogen gevolgd. Het is het eerste bedrijf uit deze sector die deze stap – op deze schaal – maakt. Met 43 miljoen gebruikers verspreid over 100 landen is de exchange een bekend merk.

Directe notering

Coinbase heeft gekozen voor een directe notering, dus alleen de bestaande aandelen gaan naar de beurs. Er komen géén nieuwe aandelen bij zoals bij een IPO het geval is. In totaal worden er 114,9 miljoen aandelen uitgegeven.

Onder meer Kraken en Cypher Mining bereiden ook een beursgang voor. Aan de Nasdaq en de Toronto Stock Exchange zijn al diverse – kleinere – firma’s genoteerd.

Bitcoin behaalde afgelopen weekend een vers record met een prijs van $61.782. Coinbase Pro en Coinbase Prime zijn in trek als handelsplatform voor professionele beleggers en prime brokerage voor institutionele beleggers. Onder meer Tesla en MicroStrategy zijn klant bij Coinbase.

Lees meer over:
Coinbase

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...