Bitcoinbeurs WazirX, onderdeel van Binance, verdacht van belastingontduiking

Bitcoinbeurs WazirX, onderdeel van Binance, verdacht van belastingontduiking

De Indiase bitcoin exchange WazirX, eigendom van Binance, wordt in eigen land verdacht van belastingontduiking.

Dat maakt de belastingdienst in Mumbai bekend, ook wel de GST Mumbai East Commissionerate genoemd. Het gaat om vermeende ontduiking van btw-belasting op cryptocurrency transacties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Inclusief rente en boete komt het neer op een bedrag van omgerekend 6 miljoen dollar wat de beurs moet ophoesten. Saillant detail: WazirX is sinds november 2019 in volledige eigendom van Binance.

De Indiase fiscus gaat nu ook andere cryptobeurzen in het land nader onderzoeken, iets wat door de Economic Times ook wordt gesignaleerd. Die noemen de namen van CoinDCX, Unocoin, Coinswitch Kuber en BuyUCoin.

Het is onderdeel van een breder onderzoek naar transacties in de cryptosector, maar ook in online gamingsector en andere e-commerce activiteiten.

Onder wetgevende instanties is het imago van cryptocurrency's al niet best, en dit voorval helpt daar niet bij.

Interpretatieverschil

Tegenover Coindesk verklaart WazirX dat er sprake is van een interpretatieverschil. 'We hebben juist altijd vrijwillig extra btw betaald om
coöperatief en aan de wet te voldoen. Er was en is geen intentie om belasting te ontduiken.'

Crypto's zijn als betaalmiddel verboden in India, maar worden als handelswaar gedoogd. Eerder konden bitcoinbedrijven géén bankrekening bemachtigen, maar het Hooggerechtshof zette een streep door die praktijken.

Buitenlandse investeerders zoals Binance maar ook een Coinbase, Kraken en Tim Draper zien genoeg kansen in India om de sector daar flink te laten groeien.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Binance belasting India

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties