Bitcoin beurzen zien traffic 30% stijgen in augustus, record in 14 maanden

Bitcoin beurzen zien het internetverkeer in augustus met 30,5% stijgen in vergelijking met de maand juli. Dat blijkt uit data van Similarweb, een site die het internetverkeer aggregeert.

In totaal gaat het om 144, 3 miljoen bezoeken (dus geen unieke bezoekers) die afstemden op één van de exchanges. Dat is het hoogste aantal van de afgelopen 12 maand, zo blijkt uit onderzoek van The Block.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin beurzen zien traffic 30% stijgen in augustus, record in 14 maanden

Welke beurzen zijn het meest populair? De top 3 bestaat uit de volgende namen:

Samen zijn alle drie de exchanges goed voor 49% van het totale internetverkeer van de vorige maand.

Minder impact

Hebben we het over het Bitcoin netwerk, dan is het aandeel van Bitcoin beurzen juist afgenomen. Dat blijkt uit onderzoek van Glassnode. Zij baseren hun bevindingen op analyses van de Bitcoin blockchain:

“De On-chain Exchange Fee Dominance indicator laat de rol van gecentraliseerde exchanges in het Bitcoin ecosysteem zien.

Zo’n 20% van alle fees van de miners zijn momenteel afkomstig van transacties vanaf beurzen. In 2018, nadat BTC zijn hoogtepunt bereikte, bedroeg dit aantal 41%.”

Bitcoin beurzen zien traffic 30% stijgen in augustus, record in 14 maanden

De afname is te verklaren met een aantal factoren: door een combinatie van SegWit en het batchen van transacties besparen beurzen op hun kosten.

Lees meer over:
beurzenBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...