Bitcoin (BTC) beurzen trekken ruim half miljard bezoekers in april

823 totale weergaven

De grootste bitcoin beurzen hebben gezamenlijk 530 miljoen bezoekers getrokken in april. Dat blijft uit data van Similarweb, waarover The Block bericht.

Bitcoin beurzen drukbezocht in april

Het is de één na drukst bezochte maand ooit. Alleen in januari 2018 was er met 531,7 miljoen bezoekers sprake van iets meer bezoekers. Dat maakt de onderstaande grafiek in één oogopslag duidelijk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) beurzen trekken ruim half miljard bezoekers in april

Welke beurzen trekken de meeste bezoekers? Binance heeft wereldwijd haar aandeel vergroot naar 40,84%, terwijl Coinbase goed is voor 17,65% van de markt. De populariteit van Binance is te verklaren met het immense aanbod aan cryptovaluta, maar ook speculanten kunnen er terecht voor doorlopende futures met gemiddeld 20x aan leverage.

Bitcoin (BTC) beurzen trekken ruim half miljard bezoekers in april

Nederland

Kijken we naar de Nederlandse markt, dan is Bitvavo exchange met ruim 8,3 miljoen bezoeken in april marktleider. Daaronder staan brokers als Litebit, Bitcoinmeester en BTC Direct met respectievelijk 2,54 miljoen, 2,25 miljoen en 1,84 miljoen bezoeken.

Ter relativering: de data van Similarweb zijn schattingen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
beurzen

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...