Bitcoin binnen vier maanden te koop in app Venmo, Paypal breidt uit naar Verenigd Koninkrijk

Na het grote succes van de introductie van bitcoin binnen PayPal voor de Amerikaanse markt, gaat de betaalgigant uitbreiden. De eerstvolgende halte is het Verenigd Koninkrijk, en ook in de Venmo apps gaat de crypto-kopen functie worden doorgevoerd.

Bitcoin via Paypal

In oktober startte PayPal met het verkopen van bitcoin en enkele andere cryptovaluta aan haar Amerikaanse klanten. Eerst was het nog mondjesmaat voor een select aantal accounts, maar al snel zetten ze in november de sluizen helemaal open.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Begin januari was de handel op hun platform op één dag goed voor $242 miljoen, volgens een analyse van Nomics. De aankopen via Paypal worden gedaan via ItBit, de exchange van Paxos, Dit is een bedrijf dat is gereguleerd met een BitLicense.

Volgens recente berichtgeving mag het Verenigd Koninkrijk 'de komende maanden' dezelfde diensten verwachten. Dat maakte het bedrijf bekend tijdens een aandeelhoudersvergadering van afgelopen donderdag.

Venmo is een betalingsapp die in 2014 is overgenomen. Ook zij gaan in de de eerste helft van 2021 ook hun eigen cryptocurrency-feature mogelijk maken. Naar verluidt heeft de app wereldwijd in totaal 52 miljoen gebruikers. Het aantal maandelijkse actieve gebruikers kwam in 2019 neer op de helft: 26 miljoen. Meer dan twee miljoen winkels in de Verenigde Staten maken gebruik van de betaalapp.

Onlangs werd al duidelijk dat mensen die voor cryptogeld naar Paypal gaan, veel vaker inloggen en veel actiever zijn op het platform. Dit is natuurlijk een ontwikkeling waar ze bij de betaalgigant ook het goede van inzien, en dus breiden ze uit in allerlei richtingen.

Zakelijke klanten

Begin februari werd al duidelijk dat Paypal grootse plannen heeft voor 2021. Ze maakten bekend dat ze de betaaloptie ook bij 29 miljoen zakelijke klanten gaat integreren. Ook toen noemden ze al dat ze naar het buitenland en naar Venmo wilden uitbreiden, maar toen werd er nog geen datum genoemd. Nu dus wel.

Pas wel op: het is niet bedoeld dat je het platform gebruikt voor handel in cryptomunten. Gebruikers die PayPal gebruiken voor high-frequency trading zijn gewaarschuwd. Een Redditor verloor hierdoor namelijk voor 180 dagen de toegang tot zijn account en wallet.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
PayPal