Bitcoin stabiel boven $30.000, wat zeggen de analisten?

Amerika viert dit lange weekend tot en met dinsdag dat ze 247 jaar onafhankelijk zijn, en daardoor zijn de markten wat rustiger. Bitcoin zit comfortabel boven de $30.000, wat zeggen de analisten?

Bitcoin blijft boven $30.000

Bitcoin opent tijdens de Aziatische handelsuren met $30.654 op basis van de CoinDesk prijsindex en volgens de Bitcoin Trend Indicator van CoinDesk bevindt de cryptomunt zich in een "aanzienlijke stijgende trend".

Afgelopen vrijdag gaf de Securities and Exchange Commission aan dat de huidige aanvragen voor bitcoin ETF's "ontoereikend" waren, en dat veroorzaakte wat rode cijfers op de borden. Naar aanleiding hiervan hebben sommigen indieners opnieuw aangifte gedaan, waarbij Coinbase als custodian optreedt.

Joe DiPasquale, CEO van BitBull Capital, ziet bitcoin nog een ondersteuningszone tussen $27.000 en $29.000 testen, waarbij ook de kleinere munten weer wat gaan dalen mogelijk.

"Vorige week hebben we aangegeven dat het mooi zou zijn voor de markt als bitcoin boven de $30.000 blijft. De altcoins veerden afgelopen week weer op. Maar marktdeelnemers doen er goed aan voorzichtig te blijven bij aanhoudend opwaarts momentum."

Welke gebeurtenissen staan er deze week op het programma die mogelijk de koers kunnen beïnvloeden? Aanstaande woensdag worden de notulen van de FOMC-vergadering van juni gepubliceerd. Dat geeft wat meer inzicht in de denkwijzen van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank en hun rentebeleid voor de toekomst.

Zowel donderdag als vrijdag worden er Amerikaanse arbeidsmarktcijfers bekend, respectievelijk de openstaande vacatures en werkloosheidsdata. Dat soort nieuws kan handelaren triggeren een bepaalde strategie te kiezen ten opzichte van bitcoin.

Weerstandslevels

De analist van Newsbtc meldt dat bitcoin momenteel boven de het 100-uurs Simply moving average handelt. Er vormt zich ook een belangrijke bullish trendlijn met ondersteuning in de buurt van $30.500 op de uurgrafiek van het BTC/USD-paar. De eerste belangrijke weerstandslevels bevinden zich in de buurt van het niveau van $31.000 en $31.250, waarboven de prijs bullish momentum kan krijgen.

Een opwaartse doorbraak boven de weerstand van $31.250 kan BTC richting $32.000 sturen en uiteindelijk $32.500. Als de prijs van bitcoin er niet in slaagt om de weerstand van $30.820 te doorbreken, kan er een nieuwe daling optreden. Dan zit er wat support bij $30.550.

Op maandniveau is bitcoin netjes gestegen met 12%. Deze maand juli is historisch gezien een redelijk stabiele maand voor bitcoin met relatief weinig verliezen.

Maar zoom je helemaal uit op kwartaalniveau, dan ontstaat er een geheel ander plaatje. Een plaatje waarbij de lange termijn stijgende lijn van bitcoin goed zichtbaar is, ondanks alle beslommeringen op dag -, week- en maandniveau. Dit is blijkbaar een asset die historisch gezien steeds meer in trek komt.

Tenslotte nog een interessant cijfer op fundamenteel vlak. Bitcoiner Pierre Rochard weet te melden dat het bitcoinetwerk 855 miljard dollar aan waarde heeft verwerkt in de maand juni. Deze metric wordt overigens gemeten in dollars, dus dat vertekent enigszins op de grafiek.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...