Week in Bitcoin: PlanB voorspelt vervroegde bullrun voor bitcoin

We blikken terug op een bewogen week voor bitcoin! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet.

Klanten LiteBit hebben tot 14 augustus om account over te zetten

LiteBit laat aan haar klanten weten dat het platform vanaf 14 augustus niet meer te gebruiken is. In een e-mail aan al haar gebruikers legt de Nederlandse broker de situatie uit. Klanten hebben tot 14 augustus de mogelijkheid om een keuze te maken. Dat betekent: overstappen naar Bitvavo, crypto verkopen, of overboeken naar een ander platform of externe wallet.

Tijdelijke actie: Stort je Binance en OKX assets bij Bitvavo en ontvang tot €500 bonus

Persbericht: Binance stopt in Nederland. Vanaf 17 juli 2023 kunnen Nederlandse gebruikers geen aankopen, transacties of stortingen meer doen. Ook crypto exchange OKX neemt geen nieuwe klanten meer aan in Nederland. Binance roept gebruikers op om actie te ondernemen en hun digitale assets op te nemen van hun Binance account.

Als geregistreerde crypto exchange en marktleider in Nederland met meer dan 1 miljoen klanten, is Bitvavo voor de Binance en OKX gebruiker het beste alternatief. Tienduizenden klanten stapten al over in de afgelopen dagen. Gebruikers waarderen Bitvavo vanwege het uitgebreide en gebruiksvriendelijke platform, met 190+ digitale valuta, en lage handelskosten van 0,03 - 0,25%.

Via deze link kun je meer informatie vinden over deze actie én de 20 euro startersbonus.

Binance reageert op negatief nieuws uit België

Een woordvoerder van Binance reageert op uitlatingen van de Belgische toezichthouder voor financiële markten.

"We zijn teleurgesteld te vernemen dat de FSMA tot deze beslissing is gekomen ondanks onze lopende gesprekken. We zijn de details van hun mededeling aan het bekijken en zullen blijven samenwerken met toezichthouders in België en over de hele wereld in overeenstemming met onze verplichtingen."

Binance, een grote speler in de wereld van cryptocurrency, zit in de problemen in België. De Financial Services and Markets Authority (FSMA), een Belgische toezichthouder, heeft een bevel uitgevaardigd. Binance moet onmiddellijk stoppen met het bedienen van Belgische klanten​​.

Klanten grootste bank Hong Kong kunnen in bitcoin investeren

Klanten van HSBC Hong Kong kunnen nu bitcoin en ether ETF's verhandelen.

Recente ontwikkelingen rondom Spot Bitcoin ETF Aanvragen

De strijd om een bitcoin ETF is opnieuw losgebarsten in de Verenigde Staten. Verschillende bedrijven reageren snel op kritiek van toezichthouders.

Fidelity, WisdomTree, VanEck en Invesco/Galaxy hebben allemaal hun aanvragen voor spot Bitcoin ETF's opnieuw ingediend, waarbij ze Coinbase als de custodial noemen. Er is nog niets bekend van BlackRock of ARK.

ARK heeft hun aanvraag nu ook opnieuw ingediend, eveneens met Coinbase als de beurs. Er is nog geen nieuws van het alomtegenwoordige BlackRock.

MicroStrategy koopt voor $347 miljoen aan bitcoin

MicroStrategy, een Amerikaans softwarebedrijf, koopt opnieuw voor miljoenen aan bitcoin. Het bedrijf koopt 12,333 Bitcoin (BTC). Dat kostte ze ongeveer $347 miljoen met een gemiddelde prijs van $28,136 per Bitcoin.

Deze Amerikaanse staat wil mogelijk plek voor bitcoin in staatskas onderzoeken

Het Lagerhuis van North Carolina heeft een wetsvoorstel goedgekeurd waarin men voorstelt dat het State Department of State Treasurer kijkt of het in bitcoin kan sparen.

Absoluut record: bitcoin miners sturen 315% van dagomzet naar de beurzen

Bitcoin miners sturen recordhoeveelheden aan bitcoin richting gecentraliseerde beursplatformen. Glassnode weet in een tweet van 27 juni te melden dat miners op dit moment gigantische delen van hun omzet richting de beurzen sturen. Waarschijnlijk hebben ze geleerd van hun extreme optimisme van 2021 en willen ze nu al gedeeltelijk profiteren van de koersstijgingen van bitcoin, om beter voorbereid te zijn op een eventuele nieuwe bearmarkt.

Redditor neemt persoonlijke leningen op om Bitcoin te kopen: een update na één jaar

In een recente Reddit-post op het r/CryptoCurrency-forum heeft een gebruiker zijn avontuurlijke strategie gedeeld om bitcoin te kopen met behulp van persoonlijke leningen. Let op! Wij raden dit niet aan om zelf ook te doen.

Deze onorthodoxe aanpak heeft in de loop van 16 maanden geleid tot een totaal van drie leningen ter waarde van $59.000.

Europa zet nieuwe stap naar digitale euro

De Europese Unie (EU) heeft een baanbrekende aankondiging gedaan die de weg vrijmaakt voor een nieuwe stap in de monetaire wereld: de digitale euro. Twee voorstellen zijn vandaag naar voren gebracht door de Europese Commissie.

Van de Poppe: bitcoin rally dendert door tot $42.000

Bitcoin zal naar verwachting explosief stijgen met maximaal 1.400% als gevolg van de interesse van institutionele beleggers. Dat stelt de Nederlandse analist en handelaar Michaël van de Poppe in zijn Youtube-update.

Van de Poppe, zeer populair op de socials met zijn technische update, denkt dat bitcoin tot wel 15 keer zo veel waard kan worden in de aanloop naar de halvening in april 2024 en de maanden erna.

Willy Woo: bitcoin stijgt naar $310.000 als Wall Street doorschakelt

De marktdominantie van bitcoin is gestegen naar 58%, het hoogste punt sinds april 2021. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Coinmetrics. Bitcoin houdt zich kranig boven de $30.000, terwijl de meeste altcoins aan waarde inleveren.

PlanB voorspelt vervroegde bullrun voor bitcoin

De Nederlandse analist PlanB is extreem bullish over bitcoin en verwacht een zogenaamde "versnelde bullmarkt" voor de digitale munt. Dit deelt de analist in een nieuwe strategie-sessie op YouTube, waarin hij zijn 51.600 abonnees uitlegt dat de Realized Price (gemiddelde inkoopprijs) van alle bitcoin suggereert dat de bullmarkt al onderweg is.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...