Juli historisch gezien een maand met weinig verliezen

De bitcoin koers schoot afgelopen week even door de $31.000, maar werd direct weer teruggefloten. Toch is de maandsluiting van $30.465 bullish te noemen volgens analisten. In juni steeg de koers 12%, weet de cryptomunt deze stijgende lijn door te zetten?

Volgens de populaire handelaar CryptoBullet is de prestatie van de munt verrassend met het testen van enkele belangrijke voortschrijdende gemiddelden. Volgens hem zit er zelfs een minirun naar $35.000 in, maar of de koers dit lang kan volhouden? Daar twijfelt hij aan.

Het is sinds 2019 niet meer voorgekomen dat bitcoin zo goed presteerde in juni. De maand juli is doorgaans een redelijk stabiele maand voor bitcoin. De grootste stijging was in 2020 met ruim 20%, de grootste daling was in 2014 met 9,69%. In 2019, een overgangsjaar na de cryptowinter van 2018, was er de laatste keer sprake van een daling.

Bitcoin steeg 12% in juni, kan het die stijgende lijn doortrekken?

Het concept van het zoeken naar liquiditeit in de lage $30.000-zone blijft populair als een theorie voor verdere prijsactie. Onder degenen die het volgen, bevindt zich het handelscollectief DecenTrader, die deze week een aantal shortposities hebben geopend bij $35.000, waarbij ze anticiperen op een daling van de koers bij dat level.

Ook de doorgaans optimistische Rekt Capital was bullish over de maandsluiting en het heroveren van de levels onder $30.000. In het algemeen is bitcoin technisch gezien gepositioneerd voor een stijging.

Dan lijkt ook de vraag vanuit grotere investeerders in gang te komen, zij het in stapjes, ziet analist DecodeJar. De Securities & Exchange Commission (SEC) heeft de indieners van de spot exchange traded funds, waaronder BlackRock en Fidelity, om meer informatie gevraagd. De toezichthouder heeft uiterlijk tot februari 2024 om een besluit te nemen, maar eerder is ook mogelijk.

Eerder deze week toonden analisten zoals PlanB, Willy Woo en Michaël van de Poppe zich zeer bullish over de koers. Of dat allemaal uitkomt, is de vraag. Bitcoin is een relatief kleine asset en kan in beide richtingen nog flink gemanipuleerd worden. Het is óók in het belang van grote partijen om niet tegen een te hoge prijs bitcoin te moeten kopen als onderpand van hun ETF's.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...