Update: Recente ontwikkelingen rondom Spot Bitcoin ETF Aanvragen

Update: De strijd om een bitcoin ETF is opnieuw losgebarsten in de Verenigde Staten. Verschillende bedrijven reageren snel op kritiek van toezichthouders.

Fidelity, WisdomTree, VanEck en Invesco/Galaxy hebben allemaal hun aanvragen voor spot Bitcoin ETF's opnieuw ingediend, waarbij ze Coinbase als de custodial noemen. Er is nog niets bekend van BlackRock of ARK.

ARK heeft hun aanvraag nu ook opnieuw ingediend, eveneens met Coinbase als de beurs. Er is nog geen nieuws van het alomtegenwoordige BlackRock.

ARK heeft daadwerkelijk een amendement toegevoegd aan hun 19b-4, terwijl de rest opnieuw heeft ingediend en het vakje voor de eerste indiening heeft aangevinkt. Het is mogelijk dat dit voor hen de klok opnieuw start op 30 juni, terwijl ARK mag vasthouden aan hun indieningsdatum in april. Dat is niet helemaal zeker, maar het leek Eric Balchunas belangrijk om dit te vermelden in zijn tweets over dit onderwerp.

Originele bericht: Er kan een langere wachttijd zijn voor een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten. De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de recente aanvragen van vermogensbeheerders als onvoldoende bestempeld.

Volgens The Wall Street Journal heeft de effectenregulator tegen de Nasdaq en de Chicago Board Options Exchange (Cboe) gezegd dat hun ingediende aanvragen "niet voldoende duidelijk en uitgebreid" zijn. Deze beurzen vertegenwoordigen vermogensbeheerders bij de indiening van het financiële product.

In de ogen van de SEC hadden de beurzen de spot Bitcoin-beurs waar ze een "toezicht-delen overeenkomst" mee zouden hebben, moeten noemen, of voldoende informatie moeten verschaffen over de details van die toezichtsregelingen. De vermogensbeheerders kunnen echter de aanvragen opnieuw indienen nadat zij de informatie hebben verduidelijkt.

Er zijn de afgelopen weken verschillende aanvragen ingediend sinds BlackRock zich aansloot bij de lijst van bedrijven die streven naar de introductie van de eerste spot Bitcoin ETF op Wall Street. De aanvraag van BlackRock introduceerde een "toezicht-delen overeenkomst", waarbij informatie over markthandel en clearingactiviteiten wordt gedeeld tussen entiteiten om de mogelijkheid van marktmanipulatie te voorkomen.

De aanvraag van BlackRock leidde ertoe dat ARK Invest en 21Shares hun derde aanvraag voor een spot BTC ETF wijzigden om een soortgelijke toezichtovereenkomst op te nemen. Andere vermogensbeheerders die hun aanvragen de afgelopen dagen hebben heringediend of gewijzigd, zijn onder meer Invesco, WisdomTree, Valkyrie en Fidelity. ARK Invest is echter naar verluidt de koploper in deze race.

ETF's volgen een specifieke index en worden over het algemeen verhandeld op beurzen. Op de cryptomarkt wordt een fonds dat de prijs van een of meerdere digitale tokens volgt en bestaat uit verschillende cryptocurrencies, een cryptocurrency ETF genoemd.

Spot Bitcoin ETF's zijn sinds 2017 door de SEC afgewezen. In Canada is het financiële product echter al beschikbaar. Drie belangrijke fondsen - Purpose Bitcoin, 3iQ CoinShares en CI Galaxy Bitcoin - zijn allemaal direct belegd in spot Bitcoin.

Het is dus nog niet duidelijk of de SEC de aanvragen voor spot Bitcoin ETF's zal goedkeuren. Hoewel de aanvragen op dit moment als onvoldoende worden beschouwd, hebben vermogensbeheerders nog steeds de mogelijkheid om hun aanvragen te verduidelijken en opnieuw in te dienen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...