Bitcoin breekt door $18.000

Bitcoin breekt door $18.000

De prijs van bitcoin schiet voor het eerst dit jaar boven de grens van $18.000 uit. De koers van bitcoin steeg de afgelopen 24 uur met ruim 4%.

Shorts

Een stijging van bitcoin, en zeker een relatief korte en snelle, is slecht nieuws voor mensen in shortposities. Met futures en andere derivaten kun je speculeren op de toekomstige prijs van BTC. Als je short gaat, en dus 'gokt' op een lagere koers, dan kan je positie bij een stijging worden geliquideerd.

In dit geval zorgde de sprong naar $18.000 voor miljoenen verliezen op de derivatenmarkt. Uiteraard zijn er ook blije speculanten die juist het tegenovergestelde deden.

Onrust in financiële markten

De onrust is vandaag niet ineens verdwenen. Sterker nog: de financiële wereld wacht op nieuws. De Amerikaanse Consumentenprijsindex (CPI) wordt donderdagavond bekendgemaakt. Nieuwe inflatiecijfers dus. Het verwachtte percentage ligt rond de 6,5%, de vorige keer was dat nog 7,1%. Veel analisten verwachten dus nog steeds een hoog cijfer, maar de groei lijkt er voorlopig uit.

De koers van bitcoin reageert regelmatig heftig op dit soort cijfers uit de Verenigde Staten. Tegelijkertijd biedt het natuurlijk geen garantie op een mooie koersbeweging.

Een andere reden dat er mogelijk wat onrust ontstaat is uiteraard FTX. De beurs zou $5 miljard hebben teruggehaald. Allicht kunnen schuldeisers deels worden geholpen. Al zal dit een lang proces zijn.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties