FTX wil bijna $5 miljard aan contanten en liquide middelen terughalen

Volgens Andy Dietderich, de advocaat van FTX, heeft beurs “$5 miljard in contanten en liquide cryptocurrency’s teruggehaald”.

Geld voor schuldeisers

De cryptobeurs werkt echter nog wel “aan het herbouwen van de transactiegeschiedenis”. Ook het totale bedrag van de financiële tekorten die ze hebben is naar verluidt “nog steeds onduidelijk”.

De digitale activa die FTX heeft teruggehaald omvatten niet de cryptocurrency’s die in beslag zijn genomen door de Securities Commission van de Bahama’s. Dat deel bestaat naar verluid voornamelijk uit de FTT-token, alhoewel het in eerdere berichtgeving nog ging over $3,5 miljard aan activa.

In een gesprek met een Amerikaanse faillissementsrechter in Delaware verklaart Dietderich dat het bedrijf van plan is om voor $4,6 miljard aan niet-strategische investeringen te verkopen. Het zou gaan om dochterondernemingen zoals LedgerX, Embed, FTX Japan en FTX Europe.

Eerder werden al meer details gedeeld over de veilingen van die FTX-takken.

Hoop doet leven

De bedrijven zijn onafhankelijk van FTX en ze hebben aparte rekeningen. FTX Japan heeft al plannen opgesteld om geld van klanten terug te geven.

In verschillende media werd maanden terug bericht over een gapend gat in de begroting, vanwege de $8,8 miljard aan totale verplichtingen die het bedrijf heeft aan klanten. Destijds zeiden bronnen dat de beurs zeer weinig contanten en liquide digitale activa had, wat een gat van zo’n $8 miljard in de balans veroorzaakte.

Het nieuws van vandaag schijnt wat dat betreft een ander licht op deze zaak: hoop op de uitbetaling van een aanzienlijk deel van de deposito’s.

Tijdens de hoorzitting van woensdag heeft FTX ook goedkeuring gekregen om de namen van klanten nog drie maanden geheim te houden. Men uitte zorgen over identiteitsdiefstal. Bij Celsius gebeurde iets soortgelijks: alle data van schuldeisers kwam op straat te liggen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX