Er zijn 3 miljoen Bitcoin adressen met 0.1 BTC of meer

Het aantal bitcoin adressen met minstens 0.1 bitcoin (BTC) op de balans is voor het eerst boven de 3 miljoen uitgekomen.

Iedereen kan gratis een oneindig aantal adressen gebruiken, dus een groei in actieve en ‘rijke’ adressen is niet per se een teken voor meer bitcoiners. Het is aan te raden om voor elke bitcoin transactie een nieuw adres te maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin adressen met 0.1 BTC of meer op de balans via

Er zijn 3 miljoen Bitcoin adressen met 0.1 BTC of meer

Prijs van BTC

In bovenstaande grafiek zien we bijna continue een stijging van adressen met meer dan 0.1 BTC in kas. De prijs van bitcoin zorgde eind 2017, begin 2018 voor een piek van interesse in het netwerk.

Op dit moment zitten we niet in de buurt van de recordprijs rond $20.000, maar het aantal adressen met een leuk aantal satoshi’s neemt hoe dan ook toe. De prijs lijkt hierop weinig invloed te hebben.

Bron: Source: Cointelegraph,

Er zijn 3 miljoen Bitcoin adressen met 0.1 BTC of meer

Interpreteren van de data

Het is onmogelijk om alle adressen te koppelen aan de juiste eigenaren. Het lijkt erop dat meer adressen extra bitcoin aan het verzamelen zijn. Ook het aantal adressen met 1 bitcoin of meer was in maart van dit jaar groter dan ooit.

En als klap op de vuurpijl zijn adressen met 1.000 BTC of meer ook bezig met inslaan. In onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat er op dit moment minder grote rijke adressen zijn dan in 2016.

In dat jaar lag de prijs van BTC nog onder de $1.000, een stuk lager dan de prijzen in 2017 en 2018 waar een deel van de rijke bitcoiners een deel hebben verkocht.

Er zijn 3 miljoen Bitcoin adressen met 0.1 BTC of meer
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)