Bitcoin (BTC) kopen via Alipay bij Binance? Dat is niet de bedoeling

770 totale weergaven

Oeps foutje! Changpeng Zhao (CZ), de ceo van Binance, tweette eerder deze week dat zijn platform betalingen met AliPay ondersteunt voor het aankopen van bitcoin (BTC), ether (ETH) en tether (USDT). Groot nieuws, want AliPay is erg populair in Azië.

Maar Alipay laat via Twitter weten dat zij transacties die worden gelinkt aan de aankoop van cryptomunten direct worden stopgezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Terugkrabbelen

CZ krabbelt nu terug en legt uit dat gebruikers van het peer-to-peer handelsplatform nog steeds met Alipay BTC, ETH en USDT kunnen kopen. Binance verhandelt deze tegenover de Chinese yuan. Dit gaat dan echter via een omweg, Binance en Alipay werken niet samen.

Wanneer Alipay echter achter deze transacties komt, dan is er een kans dat ze vervelend gaan doen. Dit is voorlopig dus niet de grote toegangsweg voor de Aziatische markt.

China

Het regime in China is niet zo’n fan van decentrale oplossingen voor geld. Het zorgt immers voor minder (lokale) macht voor de regering. Moederbedrijf Alibaba zal geen zin hebben in gedoe met de politieke machten in het land.

Zelfs al zou Alibaba het willen, kunnen ze geen directe weg zijn naar bitcoin zijn met Alipay. China hanteert een streng regime met (financiële) beperkingen voor mensen die niet goed scoren op bepaalde vlakken in het sociale kredietsysteem.

In dat onderdrukkende beleid past een munt als BTC natuurlijk niet. De geldstromen kunnen dan niet meer gecontroleerd worden. Het zorgt voor totale vrijheid op het gebied van betalingen.

Nieuwe munt

Wat wél in het straatje van totale controle over je bevolking past is een nieuwe digitale munt. China is daar mee bezig. Het wegwerken van contant geld is daarbij een mooie bijkomstigheid, want dat betekent dat de transacties digitaal allemaal te traceren zijn.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwsChina

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...