PlanB: ‘Bitcoin (BTC) kan deze cyclus naar $30.000 stijgen’

Vers van de pers, een nieuwe voorspelling: De prijs van bitcoin gaat naar $30.000. Een nieuwe grafiek van de Nederlander PlanB laat dat zien. De voorspelling wordt gedaan op basis van de moeilijkheid van het mining algoritme.

Wanneer de computerkracht op het netwerk toeneemt, past de moeilijkheid zich aan. Bitcoin bereikte op dat gebied nieuwe hoogtes met 94 triljoen hashes per seconde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meer hashes betekent een hogere moeilijkheidsgraad, het protocol past zich elke twee weken aan aan de aanwezige computerkracht. Zo probeert de code de tijd tussen blocks gemiddeld op 10 minuten te houden.

Bitcoin naar $30.000

Volgens het model van PlanB reageerde de vorige prijscycli steeds minder heftig op de stijging van de moeilijkheid. Na 2010 zie je op bovenstaande grafiek een stijging tot wel 1 miljoen procent (!) wanneer de prijs wordt afgezet tegen de moeilijkheidsgraad.

De daarop volgende jaren zien we nog steeds stijgingen terwijl de hashpower van het netwerk groeit. Maar die zijn een stuk minder heftig. In 2017 steeg de prijs naar bijna $20.000, dat was een stijging van zo'n 9.000%.

Als de prijs opnieuw de miningkracht op het netwerk volgt dan kunnen we in deze cyclus een prijs van $30.000 verwachten. Dat zou een stijging van ongeveer 1.000% zijn vanaf het dieptepunt van deze cyclus. Bitcoin zat toen net boven $3.000.

Hopium

De modellen van PlanB bieden hoop voor bitcoiners. “History doesn't repeat itself but it often rhymes'', gaat hier op. Op basis van het verleden probeert de Twitteraar voorspellingen te doen. Dat snijdt niet altijd hout, maar tot op heden zijn de modellen op zijn minst interessant te noemen.

De populairste grafieken van PlanB zijn die over de stock-to-flow ratio. Daarin wordt het aanwezige aanbod afgezet tegenover de jaarlijkse influx van bitcoin. En dat laatste is precies het interessante aan het model, want die halveert ongeveer elke vier jaar.

Om PlanB te quoten: ''Bitcoin is het eerste schaarse digitale object dat de wereld ooit heeft gezien. Het is schaars als zilver en goud. En kan worden verzonden over het internet, de radio, via satelliet etc.''

Zijn modellen zien er leuk uit, maar uiteindelijk is het aan de wereld en de markt hoeveel bitcoin waard is en waard gaat worden.

Stock-to-flow ratio van PlanB

PlanB: 'Bitcoin (BTC) kan deze cyclus naar $30.000 stijgen'

Check ook het interview met Madelon Vos over onder andere de theorieën van PlanB.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...