Update: Bitcoin (BTC) daalt 4%, altcoins EOS en TRON leveren 10% in

Bitcoin update – De koers van bitcoin (BTC) krijgt een dreun op deze donderdag. De huidige koers op moment van schrijven is $5.052, een daling van ruim 4%. Diverse altcoins staan fors in het rood zoals EOS en TRON, die beiden 10% dalen. EOS behoorde gisteravond tot één van de meest opvallende stijgers.

Koerscorrectie bitcoin

Wat verwacht analist Stef den Tuinder van de bitcoin koers? Hij komt met de volgende analyse:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Bitcoin is gedaald vandaag en gisteren door de $5.400 gegaan. In onze ogen was $5.400 het doel van de trading bots. De bots hebben hier verkocht en er was wel sprake van een koersdump.

Een correctie is vrij normaal. Wellicht kunnen we vanaf dit punt verder omhoog kijken. Echter zijn er wel wat bearish indicatoren nu.[/penci_blockquote]

Cryptotwitter

Wat zeggen de marktvolgers op Twitter over de huidige markt? Is er sprake van een gezonde correctie? Sommige analisten voorzagen een correctie.

Alex Kruger voorziet dat de prijs niet verder dan $4.000 daalt.

CryptoMichael ziet een supportzone zich vanaf $4.650 vormen.

Deze analist ziet het zéér positief in: BTC gaat uiteindelijk weer omhoog.

Altcoins

Er is een flinke correctie gaande op de altcoinmarkt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...