Bitcoin (BTC) richting $6.300? De bulls zijn terug

Schiet bitcoin (BTC) door de grens van $6.000? Sommige signalen zeggen van wel. De markt van cryptocurrency begint langzaam weer op te krabbelen.

Projecten zijn actiever en mensen om je heen beginnen zich weer meer te interesseren in cryptocurrency. Dit heeft mede te maken met de prijsstijging van zo’n 80% ten opzichte van begin dit jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar het is oppassen geblazen in een markt waar FOMO (Fear of missing out) op begint te laaien. Om een beter beeld van de markt te krijgen is het goed een aantal charts erbij te pakken en deze te gaan analyseren.

Bitcoin analyse

Gekeken naar de onderstaande chart van bitcoin op de exchange Bitmex zien we gelijk een aantal belangrijke punten. Normaal gesproken gebruik ik altijd de charts van Bitfinex. Maar door de recente ontwikkelingen op het gebied van Tether en de daarbij komende nieuwsberichten over Bitfinex, is die chart onbetrouwbaar geworden.

Bitcoin (BTC) richting $6.300? De bulls zijn terug

Er zit een onnatuurlijke “premium” op de prijs waardoor deze bijna 400$ hoger ligt dan de rest van de exchanges. Dit zorgt ervoor dat de chart slecht is af te lezen en afwijkt van de rest. Daarbij wordt Bitmex steeds meer als leider van de markt gezien.

”$6.300 ligt nog in de lijn der verwachting”

November 2018

Als je kijkt naar november 2018 waarbij de sterke $6.000 support gebroken werd, zie je een aantal flinke candles van enkele honderden dollars. De prijs bleef maar naar beneden knallen zonder enkele nieuwe support/resistance levels te testen.

Dit veroorzaakt zogenoemde gaps (gaten). Vaak zie je in zowel cryptocurrency markten als ook bijvoorbeeld de forex markt, dat deze gaten altijd weer opgevuld worden. De recente beweging van bitcoin is een mooi voorbeeld hiervan.

Daarom ligt een gap fill tot ongeveer $6.300 nog in de verwachting. Maar hierbij moet het huidige sterke level van rond de $5.800 tot $6.000 wel worden gebroken.

Ethereum analyse

Deze beweging is tevens terug te zien in onderstaande chart van Ethereum. Hierbij worden alle gaps netjes getest en is de verwachting dat de prijs richting of over de 200$ zal gaan. Maar, een hele grote maar, wanneer de levels allemaal weer getest en “gevuld” zijn kan de prijs net zo hard weer naar beneden komen.

Het vullen van ongeteste levels is vaak een zekerheid. Maar dat de prijs dan op deze levels rond blijft hangen niet. Het kan maar zo zijn dat de prijs weer lager gaat zitten.

Bitcoin (BTC) richting $6.300? De bulls zijn terug
Ethereum Chart Week 19 (Source TradingView.com)

Wat gaat er gebeuren?

Tot dusver ziet het er dus uit dat het op korte termijn nog een stukje door zal stijgen. Het aantal shorts (32.000 BTC) ten opzichte van het aantal longs (18.000 BTC) geeft ook aan dat er nog een stijging aan zit te komen. Helemaal omdat er steeds meer shorts onder water komen te staan en deze een short squeeze kan veroorzaken (een reeks van geliquideerde short posities waardoor de prijs flink omhoog knalt).

Wat daarna gebeurt valt nog moeilijk te voorspellen. Een goede break over de 6k (op Bitmex) kan zorgen voor nog veel meer FOMO. Wat zal zorgen voor een nog grotere stijging. Maar voordat we zover zijn, eerst het huidige level proberen te breken en op naar de 6k!

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

Nieuws
CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

Nieuws
Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Nieuws
Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

Lees meer