Wat gebeurt er op het netwerk van bitcoin? 400.000 transacties op één dag

Terwijl de bitcoinprijs weer opkrabbelt is het aantal transacties ook sterk gegroeid. Het netwerk werd voor het eerst sinds begin 2018 weer gebruikt voor meer dan 400.000 transacties op één dag. Bitcoin bereikte tijdens dat laatste record de hoogste prijzen ooit. Kort daarna klapte in 2018 de cryptobubbel.

Drukte bij bitcoin

Op het netwerk is het dus al enige tijd niet zo druk geweest. De laatste piek zie je in onderstaande grafiek duidelijk rond het einde van 2017 en het begin van 2018. De prijzen van zowel bitcoin als altcoins schoten in die periode door het dak.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De prijs staat nu rond de $5.000. Ter vergelijking: toen het netwerk zoveel gebruikt werd in 2017 en 2018 was de prijs per bitcoin op sommige plekken vier (!) keer zo hoog. Na de daling in prijs daalde het aantal transacties ook, maar nu krabbelt het transactievolume weer langzaam op.

Transacties op het netwerk van bitcoin. Via blockchain.com

Wat gebeurt er op het netwerk van bitcoin? 400.000 transacties op één dag

Volle blokken

Naast het aantal transacties dat weer aantrekt voor bitcoin, is er ook nog een ander leuk feitje die stof tot nadenken geeft. De blocks zitten ook weer bijna net zo vol als tijdens de gekte van vorig jaar en 2017. Dat betekent dat miners per block weer bijna net zoveel transacties verwerken als tijdens de grootste hype periode ooit in de geschiedenis van cryptocurrency.

Bitcoin transacties per block. Via blockchain.com

Wat gebeurt er op het netwerk van bitcoin? 400.000 transacties op één dag

Constant in beweging

De wereld van bitcoin en andere cryptovaluta is constant in beweging. Het bitcoin futuresplatform van het moederbedrijf van de NEw York Stock Exchange gaat bijvoorbeeld bijna live. Dat is tenminste de bedoeling, de lancering is al vaker uitgesteld.

In Frankrijk mogen levensverzekeraars zich ook gaan mengen in het wereldje van bitcoin. Naast dit soort nieuwtjes wordt er natuurlijk ook nog steeds constant gebouwd aan de softwarekant van bitcoin. Want dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste: het bitcoin protocol. En dat protocol groeit gestaag en wordt nu, ondanks het relatief lage prijspunt, steeds meer gebruikt.

Bron: Cryptopotato

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...