frankrijk-verzekering-cryptocurrency-token-bitcoin
Nieuws » Dit is waarom Franse levensverzekeraars mogen investeren in bitcoin

Dit is waarom Franse levensverzekeraars mogen investeren in bitcoin

Franse levensverzekeraars mogen investeren in cryptomunten zoals bitcoin (BTC) en andere altcoins. Ook digitale tokens worden expliciet genoemd in de nieuwe wet. Dat meldt FXStreet.

De Fransen maken wetten

De Nationale Vergadering van Frankrijk heeft op 11 april een wetsvoorstel goedgekeurd die bedoeld is om lokale bedrijven te stimuleren. Het plan heet op zijn Frans: ‘Plan d’action pour la croissance et la transformation des entreprises’, ofwel de ‘Pacte law’.

Door deze wet is het toegestaan voor verzekeringsmaatschappijen om mee te doen in de wereld van bitcoin en altcoins. Volgens FXStreet zijn verzekeraars nu in staat om cryptovaluta en/of tokens te kopen via professionele fondsen. De instanties gaan dus niet zelf de cryptomarkt op opzoek naar de beste dealtjes.

Zoveel BTC als je wil

Levensverzekeraars mogen zoveel BTC in kas hebben als zij willen, er zit geen grens op. Dat betekent in de praktijk dat instanties vrij zijn om te doen wat ze willen qua investeringen. Joel Giraud is onderdeel van de partij van de Franse president Emmanuel Macron, hij reageerde tegenover TechNodes op de nieuwe regelgeving.

Hij benadrukte dat de nieuwe cryptoregels niet het belangrijkste onderdeel van het wetsvoorstel waren. Maar dat mag de pret niet drukken. Verzekeraars met mensen aan het roer die wel van een investering met de mogelijkheid tot een leuke winst houden zullen allicht zichzelf gaan wagen aan bitcoin of een andere cryptomunt.

Regulatie

Reguleren is in de wereld van cypherpunks en bitcoin geen populair onderwerp. Toch komen er steeds meer regeltjes, wetten en andere initiatieven uit de hoek van overheden. Zo bracht België laatst een lijst uit met gevaarlijke websites over cryptocurrency. En universiteiten als Harvard en Yale zijn ook bezig met cryptovaluta.

Het tegenovergestelde gebeurt ook. Als een soort van proteststem stegen de bitcoindonaties richting de recentelijk opgepakte Assange flink. De Britse politie pakte de klokkenluider eerder deze week op. De donaties zijn een voorbeeld van de vrijheden die bitcoin biedt. Mensen die fout zijn in de ogen van de staat kunnen nog steeds geld ontvangen. Een bitcoinadres is niet te blokkeren.

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) boven $10.100. Wat gaat de koers nu doen?

Redactie

‘Bitcoin is nog geen safe haven, maar kan het wel worden’

Robin Heester

Amerikaan moet vrezen voor levenslange straf na witwassen $25 miljoen aan Bitcoin

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder