Bitcoin prijs vestigt nieuw record met $41.500, waar eindigt deze prijsgekte?

De bitcoin (BTC) prijs schiet deze vrijdag naar een nieuw record van $41.500 op moment van schrijven. In minder dan drie weken tijd is de waarde van de cryptomunt verdubbeld.

Want in december 2020 stootte de koers door $20.000 en nu staat de prijs inmiddels stevig boven de $40.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin prijs

Door de prijsgekte lopen beurzen wederom tegen de grenzen van hun systemen aan. De CEO van Binance, Changpeng Zhao, spreekt over historische volumes op zijn handelsplatform.

Ook de CTO van Bitfinex meldt een volume van meer dan 1 miljard dollar de afgelopen 24 uur.

‘Hedge´ tegen fiat geldstelsel

Sui Chung is de CEO van CF Benchmarks, een bedrijf dat indices levert voor de CME, zegt het volgende aan Cointelegraph:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Niemand kan ontkennen dat we een nieuwe assetklasse in wording zien. Dit is het moment waarop élk bedrijf en individu serieus nadenkt of ze in cryptocurrency’s gaan beleggen.”[/penci_blockquote]

Bitcoin is een monetair revolutionair systeem. Twijfel je om te kopen over verkopen, hou dan in het achterhoofd dat de cryptomunt bedacht is voor de ultralange termijn. De marktcycli duren jaren en digitale schaarste staat nog in de wieg.

Grote winst op korte termijn is zeker goed mogelijk, maar Bitcoin is bedacht als spaarmiddel (om te hodlen) en niet om te traden.

On-chain analist Willy Woo voegt daar nog een analyse aan toe. Het terugkerende verhaal is dat institutionele partijen aan het kopen zijn. Maar volgens zijn het de kleinere partijen eronder zoals family offices die inkopen doen.

Sentiment verandert snel

Barry Silbert van Grayscale laat duidelijk zien hoe hard het sentiment omslaat. Waar de community drie jaar zat uit te kijken naar het oude record van $20.000, voelt deze prijs nu als hét moment om ‘de dip te kopen’.

Wat betreft de prijs bevindt bitcoin zich nu in ‘nog niet eerder betreden gebied’. Dit noemt men ook wel price discovery. Mati Greenspan van Quantum Economics schrijft hier het volgende over:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Grafieken vertellen ons alleen het verleden. We bevinden ons nu op een gloednieuw terrein. Deze bullrun begon bij $10.000 en doorgaans lijkt een stijging van 10x van de vorige all-time high lijkt de norm te zijn voor een bitcoin bull-cyclus.

We zitten dus slechts halverwege met een extreem goed momentum, hoge volumes en uitzonderlijke sterke fundamentals.”[/penci_blockquote]

Fundamentele waarde

Waar doelt Greenspan op als hij het heeft over de fundamentele waarde? Het antwoord ligt hem wederom bij de digitale schaarste.

Waar de maximale hoeveelheid bitcoin in het protocol staat, namelijk 21 miljoen, en het inflatiegetal in mei 2020 halveerde, gebeurt er in de wereld om ons heen het tegenovergestelde.

Er worden kredieten uitgeschreven in een tempo dat nooit eerder is voorgekomen. Zo is bijvoorbeeld de balans van de Amerikaanse centrale bank dit jaar met meer dan 22% gestegen.

Het slimme geld zoekt naar mogelijkheden om hun vermogen voor de lange termijn te kunnen bewaren; een hedge. Het digitale goud lijkt hiervoor een hot item te zijn.

Grote investeerders, verzekeraars en vermogensbeheerders zoals Guggenheim, MassMutual en Stone Ridge stapten met miljoenen tegelijk in.

Dezelfde fundamentals zijn echter nu ook bij de retail beleggers aan het doordringen: bitcoin is niet voor criminelen, het is een moderne manier van sparen.

Opletten geblazen

Aan de andere kant heeft het veel weg van een bubbel. David Lifchitz, CIO van vermogensbeheerder ExoAlpha, geeft daarom een waarschuwing:

“Bitcoin stijgt te snel en riep herinneringen op aan de dotcom-boom.” Maar anderzijds: het internet is nu niet meer weg te denken uit de maatschappij.

Tot slot nog een waarschuwing: de markt is momenteel erg volatiel. Eerder deze week kelderde de koers al eens 20%, een daling die binnen enkele uren weer teniet is gedaan. Zo ook nu rond de $40.000 zakte de koers direct met bijna $4.000 in.

Wil je meepraten met andere bitcoiners? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Plan B Bitcoin Data en Analyse
  Nederlandse Analist PlanB onthult: Bitcoin Bullmarkt Begint met Ongekende FOMO Golf – $100K in Zicht?

  Volgens PlanB, een Nederlandse analist en de maker van het stock-to-flow (S2F) model voor het...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Zet Koers naar $102K en $360K

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Lees meer