Bitcoin miners verdienen $21 miljoen per dag, net zo veel als vóór halving

Niet alleen voor speculanten en de trouwe hodlers zijn de recente prijsstijging een genot. Ook voor de Bitcoin miners zijn het goede tijden. Met de huidige prijs van $17.500 verdienen ze ongeveer net zo veel als vlak voor de halving, medio mei dit jaar.

Bitcoin miners

De inkomsten van de miners steeg op 18 november naar het hoogste punt van dit jaar, van meer dan $ 21 miljoen. Hoewel de rekenkracht gisteren met 20 EH/s daalde, zijn het goede tijden voor de miners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voor ieder block dat een miner mag maken, verdienen ze de block subsidie van 6,25 BTC en de som van de transactiekosten in dat block. Momenteel komt dat neer op $110.000 per block.

Op 11 mei halveerde de blocksubsidie van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. Maar omdat de prijs toen veel lager stond dan vandaag de dag, verdienden ze nagenoeg even veel als op dit moment. De onderstaande grafiek laat dat ook mooi zien.

Blockchain.com laat zien dat de mijnwerkers deze maand ongeveer $21,194 miljoen verdienden.

Het is de afgelopen weken ook erg druk geweest in de mempool, waardoor het aandeel van de transactiekosten in de totale block reward ook toenam.

Bitcoin miners verdienen $21 miljoen per dag, net zo veel als vóór halving

Miners als hodlers

Voor het ecosysteem is dit een goede ontwikkeling. Doorgaans zijn de miners de enige entiteiten die moeten verkopen om kosten te dekken. Ze moeten de elektriciteit betalen en ook investeren in nieuwe rigs, om de concurrentie voor te blijven.

Dit is voor Chinese miners overigens een probleem gebleken. Ze verkochten hun Bitcoin doorgaans bij lokale OTC desks, maar gezien de overheid de regels aanscherpt, hebben ze problemen om plekken te vinden om hun BTC in te ruilen voor yuan.

Met de stijgende Bitcoin prijs, kunnen ze de verkoop iets afschalen en neemt de verkoopdruk vanuit deze miners af. Gezien Bitcoin bekend staat om haar hodlers die ‘hoe-dan-ook’ blijven hodlen, droogt de aanbodkant van het orderboek langzaam op, en is de enige manier om Bitcoin in handen te krijgen door meer te bieden dan de huidige prijs.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCminers