Bitcoin Bull ‘Novo’ Reageert Op Gestegen Staatsschuld van 1.000 Miljard Dollar in Slechts 5 Weken

Het financiële landschap van de Verenigde Staten heeft onlangs een aardverschuiving ondergaan. In iets meer dan een maand, van 1 juni tot 6 juli 2023, is de totale uitstaande schuld van de Verenigde Staten met meer dan 1.000 miljard dollar toegenomen. Deze dramatische toename heeft de financiële wereld opgeschud en bitcoiners en financiële analisten duiken op de cijfers.

De Amerikaanse schuld stijgt met meer dan 1.000 miljard dollar in 5 weken, Novogratz adviseert bitcoin
bron: Treasury Department US

Maar wat is precies de totale uitstaande schuld en waarom is dit belangrijk? In eenvoudige bewoordingen vertegenwoordigt het de totale hoeveelheid schuld die de Amerikaanse federale overheid verschuldigd is aan crediteuren - zowel extern als intern.

Dit omvat schuld die wordt aangehouden door het publiek, zoals Amerikaanse schatkistpapieren in handen van individuen, bedrijven en buitenlandse regeringen, evenals intergouvernementele tegoeden, wat regeringsobligaties zijn die worden aangehouden door federale agentschappen. Het niveau van de publieke schuld is cruciaal omdat het invloed kan hebben op de rentetarieven, de kredietwaardigheid van het land en economische groei kan beïnvloeden.

Ruim 31.000.000.000.000 dollar schuld

Op 1 juni 2023 bedroeg de totale uitstaande schuld van de Verenigde Staten $31,47 biljoen. Op 6 juli 2023 was dit bedrag gestegen tot $32,47 biljoen, volgens gegevens van de Bureau of the Fiscal Service van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Deze snelle toename van de schuld vond plaats ondanks het feit dat de Amerikaanse Senaat op 1 juni 2023 een wetgeving heeft aangenomen die het schuldenplafond van de overheid verhoogde tot $31,4 biljoen, waarmee een eerste ooit dreigend faillissement is voorkomen.

Het ministerie van Financiën heeft eerder een duidelijke waarschuwing afgegeven dat het niet in staat zou zijn om op 5 juni aan al zijn betalingsverplichtingen te voldoen als het Congres niet zou ingrijpen. De beslissing van de Senaat om het schuldenplafond te verhogen werd gezien als een cruciale stap om een financiële catastrofe te voorkomen.

Niettemin heeft de daaropvolgende stijging van de publieke schuld wenkbrauwen doen fronsen en discussies over de financiële gezondheid van het land op gang gebracht.

Bitcoin bull 'Novo'

Deze dramatische stijging van de Amerikaanse schuld is niet onopgemerkt gebleven in de bitcoincommunity. Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, reageerde op het nieuws met een beknopt advies: "Dat is krankzinnig...koop $BTC." Novogratz, een bekende voorstander van bitcoin, denkt dat de stijgende Amerikaanse schuld een signaal kan zijn voor investeerders om zich te richten op bitcoin, een gedecentraliseerde valuta die onafhankelijk opereert van de financiële beslissingen van enige overheid.

Novogratz's advies komt op een moment waarop bitcoin en andere cryptocurrency's steeds vaker worden gezien als mogelijke bescherming tegen inflatie en financiële instabiliteit. Terwijl de Verenigde Staten worstelt met hun sterk stijgende schuld, zou het advies van Novogratz kunnen resoneren bij investeerders die op zoek zijn naar alternatieve beleggingsmogelijkheden.

Het Congressional Budget Office (CBO) heeft voorspeld dat de federale schuld tegen het einde van 2023 gelijk zal zijn aan 98 procent van het bruto binnenlands product (BBP), en het zal in 2029 zijn historische hoogtepunt overschrijden en 107 procent van het BBP bereiken. Een dergelijke hoge en stijgende schuld kan de economische groei vertragen en aanzienlijke risico's vormen voor het begrotings- en economisch perspectief.

Lees meer over:
AmerikaVS

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Deze 2 cryptobeurzen profiteren van schikking bij Binance

Coinbase en Bybit profiteren van de onrust bij concurrent Binance en hebben aanzienlijke marktaandelen gewonnen....

Nieuws
Cristiano Ronaldo betrokken bij rechtszaak om $1 miljard door samenwerking met Binance

Cristiano Ronaldo is betrokken geraakt bij een juridische kwestie. Een class-action rechtszaak van 1 miljard...

GFY elon musk Nieuws
Kan Elon Musk Crypto Wederom Boosten – Tirade Zorgt Voor Pump Nieuwe Crypto GFY Token, Kan Dit Meme Coin Crypto Hype Ontketenen?

Elon Musk heeft het wederom voor elkaar gekregen een hoofdrol te verdienen op het cryptotoneel,...

Nieuws
Wetgevers waarschuwen voor uitrollen digitale pond

Britse wetgevers roepen op tot voorzichtigheid bij de invoering van de digitale pond in de...

Nieuws
Bitcoin Update: Uitbraak en Nieuw hoogtepunt in 2023 met prijs van $39.000

Na weken van anticipatie en geduldig wachten is het eindelijk zover: Bitcoin heeft een opmerkelijke...

Lees meer