‘Bitcoin bullmarkt niet geraakt door negatieve uitlatingen Elon Musk’

Op 13 mei van dit jaar shockeerde Elon Musk de bitcoin-gemeenschap met de mededeling dat Tesla stopt met het accepteren van bitcoin als betaalmiddel vanwege de klimaatimpact van de munt.

Kort daarna klapte de koers naar beneden en was de paniek op de markt groot. Zou bitcoin nog in staat zijn hier bovenop te komen?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vooralsnog lijkt het erop van wel, want na het dieptepunt van rond de 28.000 dollar per bitcoin, staan we inmiddels alweer ruim boven de magische grens van 50.000 dollar.

Het heeft er alle schijn van dat het tweede deel van de bull run is begonnen.

Niets is groter dan bitcoin

Voor de meeste beginnende bitcoiners is dit een goede les geweest. De afgelopen maanden zijn veel mensen voor het eerst in aanraking gekomen met bitcoin en was de crash een grote schok.

Meer ervaren bitcoiners weten echter dat Bitcoin zelf zich niets aantrekt van de koers.

Ondanks de koersval van 40 tot 50 procent produceerde bitcoin gewoon nog iedere tien minuten een blok en deed het protocol precies waar het voor gebouwd is.

Wat de machtigste mensen zeggen of welke richting de koers zich op beweegt maakt niets uit.

Dat is de kracht van bitcoin, een onafhankelijk protocol waarin je zonder zorgen je vermogen kunt bewaren.

Een vorm van geld die altijd hetzelfde blijft in een wereld die wordt gedomineerd door chaos. Dat is waarom bitcoin zo waardevol is.

Musk blijft fan van bitcoin

Ondanks de soms controversiële uitspraken van Elon Musk ten aanzien van bitcoin en zijn vreemde relatie met dogecoin, is de CEO van Tesla en SpaceX een fan van bitcoin. Op zijn aandelen in Tesla en SpaceX na is bitcoin zijn grootste bezit.

Hetgeen genoeg zegt over zijn werkelijke mening over de asset. Het gaat er immers niet om wat mensen roepen, maar om wat mensen doen. Als je kijkt naar zijn handelen, dan is duidelijk hoe hij over bitcoin denkt.

Tijdens de zogenaamde “The B Word” conferentie liet hij dat nog maar eens weten. “Als de prijs van bitcoin zakt, dan verlies ik geld. I might pump, but I don’t dump.” Later in het gesprek liet Musk ook weten dat de kans groot is dat Tesla weer bitcoin zal accepteren als betaalmiddel.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....