Maakt de Bitcoin community zich op voor een koersrecord boven $20.000?

Kunnen we ons gaan opmaken voor een nieuw koersrecord van Bitcoin (BTC)? Het is een vraag die de bitcoin community bezighoudt, prijs minded of niet.

De koers begon dit jaar met een prijs van $7.200 en is deze week door de $13.000 geschoten. Gaat de prijs in 2020 verdubbelen sinds 1 januari?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers

In de technische analyse wijst John van Meer er deze ochtend op dat er een flinke weerstandszone ligt bij $13.880, het hoogste punt van 2019. Op de Bitstamp grafiek is de koers ferm afgewezen bij $13.865.

Zoomen we uit, dan is de stijgende lijn van de cryptomunt duidelijk zichtbaar. Er is meer vraag naar BTC, terwijl het aanbod op de beurzen opdroogt. Een logisch gevolg is dat de prijs gaat toenemen.

Maakt de Bitcoin community zich op voor een koersrecord boven $20.000?

Andere technische analisten komen met een vergelijkbare lezing. Josh Rager ziet een herhalend patroon ontstaan bij Bitcoin: tussentijdse korte correcties gevolgd door een flinke stoot naar boven.

Ook de Nederlandse influencer Madelon Vos komt met een opvallende prijsuitspraak. De weg is bijna vrij naar een koersniveau van $26.000. Ter herinnering: de all-time high ligt op $20.089 van medio december 2017.

Ook CryptoHamsterIO (!) benadrukt dat de koers een flinke horde bij $14.000 moet overwinnen. Maar eenmaal daar doorheen, is het vrij spel voor de koers.

Het is een kenmerk van Bitcoin: zodra de prijs stijgt, neemt ook de vraag toe. Mensen krijgen het gevoel de boot te missen. Het bekende FOMO-gevoel. Je wilt niet de laatste zijn die instapt.

Halvening 2016

Volgens onderzoeker Jack Purdy van Messari zijn er wel degelijk historische parallellen te trekken met 2016. Net zoals in 2020 heeft er in 2016 een halvening plaatsgevonden. Dat bleek achteraf een opmaat naar een koersrecord in 2017.

Gaan we hetzelfde meemaken in 2021? Volgens Purdy zijn de overeenkomsten niet toevallig.

“Ondergewaardeerd”

Het zijn niet alleen handelaren die op Twitter alle registers opentrekken. De gebruikelijke ‘believers’ zijn er als de kippen bij om Bitcoin te duiden. Vergeet daarbij niet dat deze commentatoren zelf ook Bitcoin bezitten en er dus belang bij hebben dat de prijs stijgt.

Een bekende meningenmachine is de Amerikaan Max Keiser. Iemand die Bitcoin ziet als het geneesmiddel voor het huidige zieke financiële stelsel. Hij ziet de vraag naar de cryptomunt toenemen, terwijl de verkoopdruk opdroogt. Hij noemt een doel van $28.000 op de middellange termijn.

Ook Samson Mow, Chief Security Officer bij Blockstream, ziet dat Bitcoin zich losmaakt van goud en aandelen. Dus zodra beleggers vluchten naar cash, heeft BTC daar minder last van dan bijvoorbeeld goud.

Die mening wordt ondersteund door de prestaties in de maand oktober. Bitcoin pluste bijna 30% bij, terwijl goud bij +2% bleef steken.

Daarmee is de laatstgenoemde niet inflatiebestendig, uitgaande van een inflatie van 2%.

Serieuze optie

Volgens Raoul Pal, oprichter van mediakanaal Real Vision en afkomstig uit de gevestigde financiële wereld, ‘eet’ Bitcoin steeds meer cash op.

Met andere woorden: het is steeds meer een concurrerende asset, een serieuze optie voor institutionele beleggers die eerder hun hoofd meewarig schudden zodra Bitcoin ter sprake kwam.

De beleggers die Bitcoin verweten dat de asset géén onderliggende waarde vertegenwoordigde. Inmiddels heeft het netwerk bewezen resistent te zijn tegen hacks, censuur én prijsschommelingen.

Bekend zijn de voorbeelden: Square, MicroStrategy en Stone Ridge ruilden enkele honderden miljoenen dollars op de plank in voor Bitcoin als ‘hedge’ tegen het inflatoire geldstelsel. MicroStragy, dat ruim 100 miljoen dollar in de plus staat met haar investering, overweegt ook bij te kopen.

Dat betaalgigant PayPal nu ook Bitcoin serieus neemt, is een geluid dat ook moet gaan resoneren bij (Nederlandse) beursgenoteerde bedrijven.

“Valse hoop”

In een recente podcast met Peter McCormack waarschuwt Lightning developer Rusty Russell juist voor te veel positiviteit.

“Degenen die continu roepen dat de prijs gaat stijgen, scheppen valse hoop voor nieuwkomers. Bitcoin is nog steeds een asset die zéér volatiel is. Beleg alleen maar met geld dat je echt kunt missen”.

De prijs in euro:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!