Bitcoin Core developer stopt: ‘Het is tijd om te gaan’

Samuel Dobson stopt als ontwikkelaar voor Bitcoin Core. Hij is de tweede developer die in korte tijd publiekelijk zijn vertrek aankondigt.

In een reeks aan Tweets legt Dobson zijn beweegredenen uit. Na drie jaar trouwe dienst als Bitcoin Core maintainer kan hij niet meer de tijd er in stoppen dat nodig is. De ontwikkelaar loopt tegen het eind van zijn PhD en wil zijn tijd anders gaan besteden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dobson was een van de ontwikkelaars die een bijdrage leverde aan het bitcoin protocol via GitHub. Hij kan verschillende zaken controleren en publiceren. Mensen achter GitHub kunnen overigens niet zelf een update of verandering er doorheen drukken, die macht ligt bij het netwerk als geheel.

Dobson geeft aan dat hij niet aan een andere cryptocurrency gaat bouwen. Hij bedankt onder andere zijn sponsor John Pfeffer. Door zijn donaties kon Dobson jaren lang aan bitcoin bouwen.

De ontwikkelaar roept mensen op om bij te dragen aan de ontwikkeling van bitcoin middels donaties aan ontwikkelaars.

Dobson: “De ontwikkeling van Bitcoin Core is duidelijk enorm gegroeid sinds het begin met Satoshi. Als open source-project zal het qua financiering altijd in een interessante en moeilijkere positie verkeren, maar zaken als Brink, Chaincode, Spiral en directe sponsoring van ontwikkelaars via GitHub hebben veel geholpen.”

Het is ook mogelijk voor ontwikkelaars om onder een schuilnaam bij te dragen aan bitcoin. Mocht Dobson op termijn weer terug willen keren en extra bijdrages leveren, dan kan dat dus ook anoniem.

Lees meer over:
bitcoin coreBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...