Bitcoin daalde in mei met 16%

1135 totale weergaven

De maand mei ligt weer achter ons, en dus heeft de koers van bitcoin ook weer een nieuwe monthly candle gemaakt. Het was een rode maand waarin de prijs met 16% daalde. Daarmee deed bitcoin het wel nét iets beter dan in april, toen de koers met 17% daalde.

Rode maand mei

Bitcoin opende de maand mei rond de $38.500, maar al snel ging het bergafwaarts. Na de FOMC-meeting waarin de Federal Reserve renteverhogingen aankondigde, raakte de koers in een neerwaartse spiraal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin daalde in mei met 16%

Helemaal toen er in de eerste week van de maand ook problemen ontstonden met de UST-stablecoin, wat voor veel onrust zorgde. De Lunda Foundation Guard was genoodzaakt om 80.000 BTC op de markt te dumpen.

Uiteindelijk bereikte de koers een low van ~$26.500, om vervolgens de maand af te sluiten rond de $31.500.

Bitcoin daalde in mei met 16%

De oplettende observeerder heeft gezien dat bitcoin sinds 2011 íeder jaar minimaal één keer met 16% daalde, behoudens in het jaar 2017.

2022 is echter iets extremer, gezien drie van de eerste vijf maanden een daling van meer dan 15% betrof. Dit gebeurde alleen in het jaar 2018 ook.

Rode weken

Tijdens de meimaand noteerde bitcoin een ander negatief record. Het sloot maar liefst negen weken achter elkaar af in het rood. Dit is nog nooit eerder voorgekomen in de geschiedenis van het decentrale internetgeld.

Het zouden er in theorie zelfs tien kunnen worden, maar vooralsnog staat de huidige weekly candle een paar procenten in het groen.

Precies een jaar geleden (mei 2021) was het nog een stuk extremer. Destijds daalde bitcoin 35% toen Elon-FUD de overhand kreeg op de markt. Tesla stopte met het accepteren van bitcoin en Musk vond bitcoin niet milieuvriendelijk genoeg.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdalingkoers