Bitcoin daalt 5% en staat weer onder $20.000

Bitcoin daalt 5% en staat weer onder $20.000

Bitcoin is vannacht weer onder de $20.000 gedaald. In de slipstream van het gedoe omtrent cryptobeurs FTX is ook het sentiment rond bitcoin negatiever.

Prijsdaling

Bitcoin daalde vannacht vanuit het niets ineens met 5%. Daardoor zakte de koers van $20.600 tot $19.750.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Al enkele maanden beweegt de koers van bitcoin zich tussen de $20.500 en de $18.500, enkele uitschieters buiten beschouwing gelaten (mede dankzij inflatiecijfers en centrale banken-nieuws). Vannacht daalde bitcoin weer terug in de range waar het zich sinds september nagenoeg de hele tijd in bevond.

Bitcoin daalt 5% en staat weer onder $20.000

De daling wordt in de altcoinmarkt harder gevoeld. Cryptobeurs FTX zit in de problemen door de instortende waarde van hun eigen FTX-token. Naar verluidt liquideren ze (altcoin)reserves om de schade te beperken.

Het is (nog) niet helemaal duidelijk wat de status is rondom de financiële positie van FTX, en of het een Celsius-achtig scenario zich ontvouwt of dat het een bermbrand is die over een week weer is vergeten.

Analyses

Na prijsdalingen kan het handig zijn om de kijk van analisten op de markt te volgen. Zo is Crypto4EveryBody positief. Volgens hem is de TKD-indicator in een nieuwe fase beland: dichter bij een bullmarkt.

TDK staat voor de afstand (distance) tussen de Tenkan-Sen en Kijun-Sen. Dit zijn de lijnen die de beruchte Ichimoku Cloud-indicator vormen.

Volgens deze indicator is het accumulatie-tijd. De afstand tussen de twee Ichumoku-lijnen wordt weer kleiner.

CryptoNoob heeft een soortgelijk verhaal. Hij gebruikt de Guppy Multiple Moving Average (GMMA)-indicator om een beter beeld te krijgen over de trend in de markt. Het combineert twee gewogen gemiddelden in één lijn. Volgens deze indicator is het een mooi koopmoment.

Maar let op: dit is geen koopadvies. Het verleden omtrent Luna en Celsius heeft laten zien dat één of twee events zomaar alles op de kop kunnen gooien. DYOR.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze mobiele Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin prijs FTX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties